Zidane, glava, prije 18 godina

Materazzi: Ta se epizoda nije smjela dogoditi

U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru", ispričao je još jednom Materazzi
Sport / Nogomet | 02. 04. 2024. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke stvari obilježe karijeru sportaša bez obzira koliko ona bila ovakva ili onakva. Nema sumnje da je Zinedine Zidane imao strašnu karijeru, veliku igračku, iako ni trenerska nije za odbaciti. Opet, jedan detalj iz prošlosti je ostao rekli bi smo za sva vremena. Detalj od kojeg je prošlo sada već 18 godina.

Drug akter, talijanski branič Marco Materazzi se također još jednom prisjetio detalja kada je Zidane "poludio". I udario glavom baš tadašnjeg reprezentativca Italije. 

"Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smjela dogoditi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidanea", ispričao je Materazzi za The Times.

Iako se ranije nagađalo kako je Materazzi uvrijedio Zidaneovu majku, obojica su potvrdila da je spomenuo sestru. "Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je dio moje karijere. U tom sam trenutku bio slab. Nije mi uvrijedio majku, ali jest sestru", rekao je Zidane za L'Equipe u jednom intervjuu.

Kopirati
Drag cursor here to close