Ako on tako kaže...

Zidane o Modriću: "Samo dva igrača me tjeraju da ustanem s mjesta"

"Kada pričam o igračima koji me tjeraju da ustanem s mjesta, to su Karim Benzema i Luka Modrić, izjavio je Zidane za francuski Telefoot.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon finala Lige nacija, hrvatski kapetan Luka Modrić otišao je na zasluženi odmor kako bi spremno dočekao novu, jedanaestu sezonu u redovima Real Madrida.

S Kraljevskim klubom dogovorio je produženje suradnje na dodatnih godinu dana po istim financijskim uvjetima, čeka se samo službena potvrda, no s velikim se zanimanjem prati što će Modrić odlučiti kada je u pitanju kockasti dres, piše Gol.hr.

Vatreni bi Modrićevim odlaskom ostali s velikom prazninom u timu, a koliko ga cijene u nogometnim krugovima najbolje otkriva izjava jednog od najboljih svih vremena, Zinedinea Zidanea.

Francuska nogometna legenda poklonila se Modriću u intervju koji je dao za franucski Telefoot. 

"Kada pričam o igračima koji me tjeraju da ustanem s mjesta, to su Karim Benzema i Luka Modrić, rekao je Zidane.

"To su igrači koji ponekad izgledaju kao da su izgubili loptu, ali uvijek se uspiju izvući iz te situacije", kazao je francuski trener, koji je imao prilike u dva navrata surađivati s hrvatskim kapetanom u Kraljevskom klubu.

Veliki Francuz je u dva mandata na klupi madridskog diva, tri puta je osvojio Ligu prvaka, dva puta La Ligu, ali i dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo. Također, po dva puta je osvojio španjolski Kup i Superkup.

Zidane je bez posla od ljeta 2021. godine, kada je napustio klupu madridskog Reala.

Legendarni Zizou, naravno, nije jedini koji se divi Luki Modriću. Proteklih je dana o hrvatskom kapetanu govorio i engleski izbornik Gareth Southgate. 

"Mislim da je ova utakmica protiv Španjolske bila njegova 65. u sezoni. Igrao je u devet različitih natjecanja: španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La Liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacija", nabrojao je izbornik Gordog Albiona.

Ujedno je Englez istaknuo i apsurdnost kalendara nogometnih natjecanja tijekom jedne godine:

"On ima 37 godina i ja imam ogromno poštovanje prema njemu. Međutim, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godini dana?! To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to", poručio je Southgate.

Kopirati
Drag cursor here to close