Pred večerašnji duel

Martinez: BiH ima dobro izbalansiran tim

Reprezentacija ima mix mladih igrača s igračima koji imaju ogromno iskustvo. Radio sam s nekim bh. nogometašima u klubu i znam da oni uživaju igrati za svoju selekciju", naglasio je Martinez.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice su ostale u međusobnim dvobojima iza selekcija BiH i Portugala. Četiri utakmice u dvije godine, dva duela u baražu za Svjetsko, dva za Europsko. U prvom duelu koji je igran 14.11. 2009. godine, reprezentacija BiH je pokazala najviše. Nekoliko velikih prilika je propušteno, posebno u završnici utakmice.

Portugal je slavio minimalno pa je u revanšu iskoristio činjenicu da Ćiro Blažević nije mogao računati na pola ekipe. Safet Sušić je uspio izvući nulu na Bilinom polju, ali je u revanšu Portugal deklasirao BiH, teniskim rezultatom 6:2.

Sada će jedna nova, puno mlađa selekcija osjetiti puni Luz i Portugal koji je s novim izbornikom, Portugal koji je na jednoj vrsti novog početka s Robertom Martinezom. Kojeg znamo kao čovjeka koji je dugo vodio reprezentaciju Belgiju, ali je čini se otišao nezavršenog posla. Martinez je BiH rekao sljedeće:

"BiH je veoma konkurentna i jaka selekcija, pogotovo na domaćem terenu kada igraju s dosta intenziteta. Oni imaju veoma izbalansiran tim. Protiv Islanda su jako napadali, a protiv Slovačke su imali teži meč. Za razliku od tih utakmica neće imati Krunića, ali tu su Pjanić i Kolašinac. Kolašinac je specifičan igrač u petercu. Imaju i trenera koji je taktički na visokom nivou. Reprezentacija ima mix mladih igrača s igračima koji imaju ogromno iskustvo. Radio sam s nekim bh. nogometašima u klubu i znam da oni uživaju igrati za svoju selekciju", naglasio je Martinez.

Kako sada stvari stoje reprezentacija Portugal će BiH biti oslabljen neigranjem Renata Sancheza i Gonçala Ramosa. Međutim i pored toga Martinez ima na raspolaganju strašan sastav. Na golu je Diego Costa, u zadnjoj liniji trojka Inacio, Dias i Pepe. U veznom redu su Cancelo, Bruno Fernandes, Palihinha i Guerrerio, dok su najbliži protivničkom golu Rafael Leao iz Milana, Bernando Silva igrač Manchester Cityja i naravno
Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close