Dva dana do Portugala

Hadžibegić već ima početnih 11 za Portugal ?

"Bio sam ogorčen poslije poraza protiv Slovačke. Svjesni su svi da oscilacije ne želimo ponavljati. Učinit ćemo da sve bude bolje. Imamo kapacitet da napravimo nešto", reći će Hadžibegić.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2023. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH privodi kraju pripreme za predstojeći susret kvalifikacija protiv Portugala. Radi se naravno o ciklusu za EURO 2024, trećoj utakmici za BiH, nakon Islanda i Slovačke. Portugal je najveći favorit u ovoj kvalifikacijskoj skupini i teško je bilo što spektakularno očekivati u prvom od dva međusobna duela.

Nema velikih očekivanja, što je možda najbolje kada je u pitanju bilo koja reprezentativna selekcija, pa i ova nogometna. Bilo je određenih problema s ozljedama pojedinih igrača...

"Tri standardna igrača su nam ozlijeđena. Portugal je jedan od favorita, selekcija koja pravi dobre rezultate. Mi smo mlada selekcija koja se ne boji nikoga. Pokušat ćemo napraviti sve što se može napraviti. Cilj je da budemo među prve dvije ekipe u studenom. Očekujemo tešku utakmicu. Problem je u ritmu, jer su nam neki igrači prvenstvo završili u maju, ali to je sastavni dio posla. Zadovoljan sam atmosferom. Motivacije je igrati u Portugalu pred 70.000 gledalaca", rekao je izbornik, te dodao:

"Bio sam ogorčen poslije poraza protiv Slovačke. Svjesni su svi da oscilacije ne želimo ponavljati. Učinit ćemo da sve bude bolje. Imamo kapacitet da napravimo nešto. Moja želja je da igrače stavim u uvjete koje imaju u klubovima."

Iako je rano o tome pričati, čini se kako Faruk Hadžibegić ima već početnih jedanaest. To su igrači koji su na posljednjem treningu "nosili" žute markere. Prema markerima na treningu, početni sastav za Portugal bi mogao biti: Šehić – Ahmedhodžić, Leon Barišić, Saničanin – Dedić, Pjanić, Cimirot, Hadžiahmetović, Kolašinac – Stevanović, Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close