Neočekivani problemi

Reprezentativci stigli u Portugal tek iza ponoći, bez treninga na Luzu

Let je bio planiran za 12:40 sati, ali su zbog kašnjenja ka Portugalu Zmajevi krenuli tek u 20 sati. Na kraju se ekspedicija reprezentacije našla u hotelu u Lisabonu iza ponoći, dodatno vrijeme je izgubljeno je i na putu do hotela...
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivano, situacija oko leta za Portugal dan prije utakmice se zakomplicirala. Zbog kvara na avionu let je bio odgođen pa su posljednji trening pred utakmicu reprezentativci BiH odradili na Grbavici. Zvanični trening u Lisabonu su bili prisiljeni otkazati.

Let je bio planiran za 12:40 sati, ali su zbog kašnjenja ka Portugalu Zmajevi krenuli tek u 20 sati. Na kraju se ekspedicija reprezentacije našla u hotelu u Lisabonu iza ponoći, dodatno vrijeme je izgubljeno je i na putu do hotela, pa su igrači bili poprilično umorno i iscrpljeni.

Priliku da "osjete" stadion i teren neće imati prije utakmice što će biti svakako otežavajuća okolnost, protiv ionako teškog protivnika Portugala.

Na ovom stadionu je BiH gostovala dva puta do sada. Prvi put 14.11 2009. godine kada je odigrana utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo. U odličnoj utakmici, domaćin je tada stigao do minimalne pobjede golom Alvesa u 31. minuti. Drugi put je to bilo 2011. godine, skoro na isti na datum (15.11.), radilo se o baražu za Europsko prvenstvo. U tom susretu je Portugal bio daleko uvjerljiviji, završilo je 6:2.

"Nemamo vremena da plačemo. Ovo nije bilo planirano, a došli smo u situaciju gdje moramo trenirati u drugim uvjetima. Našlo se rješenje da ćemo trenirati ovdje na Grbavici i nadam se da to neće poremetiti neki plan za sutrašnju utakmicu. Naši treninzi su bili otvoreno. Sve što ste vidjeli, tako će i biti. Ja ništa ne krijem. Svi su momci radili izvanredno. Portugal je svjestan svojih kvaliteta. Mi imamo želju i imamo mogućnosti da im zakompliciramo život. Radi se o jednom Portugalu koji ima europski sastav i koji je bio europski prvak. Bit će teška utakmica", rekao je na posljednjem treningu, izbornik Faruk Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close