Arsenal i dalje ispred Cityja

Martinelli ostavio Arsenal na vrhu

Nakon deset prvenstvenih utakmica bez pobjede, Leeds je osvojio tri izuzetno važna boda protiv Southamptona. U napetoj i žestokoj utakmici, na kraju je Leeds slavio golom lijevog beka, Juniora Firpa u 77. minuti.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2023. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal nastavlja svoju borbu za naslov prvaka. Borbu u kojoj nema pravo na pogrešak korak. Danas su Topnici upisali drugu vezanu pobjedu, na gostovanju. Nakon Aston Ville su savladali Leicester. Jedan gol je bio dovoljan, iako je Arsenal bio puno bolja momčad. Leicester je tek uspio zaprijetiti jednom za devedeset minut dvoboja.

Trenutak odluke se dogodio na otvaranju drugog dijela, kada je vješto dodavanje Leandra Trossarda u gol pretvorio Gabriel Martinelli. Prije toga je VAR poništio gol Trossarda nakon što je Arsenalov Ben White zadržao golmana Warda. Nešto kasnije poništen je i gol Sake, jer je Martinelli bio u ofsajdu.

Nakon deset prvenstvenih utakmica bez pobjede, Leeds je osvojio tri izuzetno važna boda protiv Southamptona. U napetoj i žestokoj utakmici, na kraju je Leeds slavio golom lijevog beka, Juniora Firpa u 77. minuti. Southampton je iz kola u kolu u sve težoj situaciji, jer je trenutačno na četiri boda od zone spasa koliko nakon današnje utakmice ima Leeds.

Najuvjerljiviju pobjedu u preostalim utakmicama ostvario je West Ham koji je kod kuće savladao Nottingham Forest sa 4:0 uz dva gola Dannyja Ingsa. Everton je na svom Goodison Parku poražen od Aston Ville sa 2-0. Momčad Unaija Emeryja je tako prekinula niz od tri poraza, a pogotke su postigli Watkins iz kaznenog udarca (63) i Buendia (81). Villa je s 31 bodom ostala na 11. mjestu, a bodovno se izjednačila s Chelseajem.

Kopirati
Drag cursor here to close