Aston Villa je vodila 2:1

Arsenal nakon preokreta do tri važna boda

Pokušali su u svom posljednjem napadu nakon kornera s Martinezom doći eventualno do boda, ali je Martinelli poslao loptu u praznu mrežu za konačnih 2:4. Arsenal nakon ove pobjede ima tri boda više od Manchester Cityja i utakmicu manje.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2023. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna utakmica u Birminghamu i izuzetno vrijedna pobjeda Arsenala nakon preokreta. Prva nakon tri vezana neuspjeha u prvenstvu, odnosno četiri utakmice bez pobjede računajući i FA Cup.

I danas je to bila utakmica u kojoj Arsenal nije briljirao, ali je za razliku od prethodna tri susreta uspio uz malo sreće u završnici uzeti sva tri boda. Aston Villa je otvorila utakmicu na najbolji način. U šestoj minuti brza kontra domaćih, Saliba i Gabriel ostaju sami na velikom prostoru Cash je proigrao Watkinsa koji je uspješniji od Salibe za 1:0.

Arsenal se vratio relativno brzo, Saka postiže gol za 1:1, ali na poluvremenu Villa opet ima gol prednosti. Ovaj put je brzu i jednostavnu akciju domaćih završio Coutinho u 31. minuti. Arsenal je u drugom dijelu stvarao pritisak, ali velikih prilika nije bilo. Tek u 61. minuti nakon kornera Zinchenko precizno pogađa za 2:2.

Nakon tog gola, Arsenal ima dobru priliku koju ne koristi Nketiah, dok je Odegaard promašio zicer. Villa je to zamalo kaznila, Bailey pogađa prečku, dok šut Durana brani golman Arsenala. I onda u četvrtoj minuti nadoknade, Jorginho pogađa prečku, lopta se od glave Martineza odbija u gol.

Puno sreće za Arsenal i veliki peh za domaće. Pokušali su u svom posljednjem napadu nakon kornera s Martinezom doći eventualno do boda, ali je Martinelli poslao loptu u praznu mrežu za konačnih 2:4. Arsenal nakon ove pobjede ima tri boda više od Manchester Cityja i utakmicu manje.

Kopirati
Drag cursor here to close