Luka Bodiroga

SPORT CENTAR PODCAST | Kako povezati Mostar i hokej na ledu?

Gost podcasta Sport Centar, urednika i voditelja Feđe Ibrulja, bio je Luka Bodiroga, mladi hokejaš, reprezentativac Hrvatske i član juniorske momčadi Maribora. Lukini roditelji su iz Mostara.
Sport / Ostali sportovi | 22. 04. 2022. u 08:56 Feđa Ibrulj | Bljesak.info
Luka Bodiroga | BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #5 |

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako povezati Mostar i hokej na ledu? Teško ili nikako. Dobro, vjerojatno netko u Mostaru prati taj sport, gleda, uživa, ali tu bi se priča trebala završiti. Međutim, većina priča ima taj svoji neki nastavak. I da, postoje neke poveznici ovog grada i hokeja na ledu.

Luka Bodiroga. Momak koji jeste rođen u Zagrebu, ali su njegovi roditelji iz Mostara. Taj momak je na ledu od svoje četvrte godine i danas nosi dres juniorske momčadi Maribora i selekcije Hrvatske do 18 godina. 

Hokejom se Luka počeo baviti sasvim slučajno. Rođen je kao neurorizično dijete, jedan od liječnika tijekom njegovog liječenja preporučio je kao jednu vrstu terapije klizanje odnosno hokej na ledu.

Luka je uporno išao na led, padao i trebalo mu je godina dana da ovlada osnovnim tehnikama klizanja u KHL Mladost, ali nije odustajao. 

Bio je član KHL Mladosti iz Zagreba, a onda je 2018. godine prešao u Maribor. Još jedan od igrača u ovoj momčadi s ovog prostora uz trenera Denisa Kadića (porijeklo Bos. Novi), golmana Omara Ždralovića (Bihać), Marka Vukadina (Livno), Tarik Mrkvu i Adija Drndu (Sarajevo),te Nika Ilića (Bijeljina). Od trenutka kada je stigao u Maribor, Luka je u svom uzrastu bio među najboljima.

Tako je recimo u sezoni prekinutoj zbog pandemije Luka sakupio 99 poena. Ove godine u kategoriji U17 bio je najbolji strijelac i asistent u regularnom dijelu natjecanja. U 13 utakmica (19 golova i 22 asista) u doigravanju u 6 utakmica (7 golova i 4 asista), u završnica 4 utakmice (4 gola i 2 asistencije).

Igrao je Luka za U19 momčad te je u 16 utakmica zabio osam golova uz 9 asistencija. Luka već polako gradi i reprezentativnu karijeru, na SP u Sofiji, za igrače do 18 godina, u četiri susreta je postigao tri gola. 

Priliku da upoznate mladog, skromnog momka, koji bi za koju godinu mogao potpisati i jedan dobar pravi ugovor imate u novom izdanju podcasta Sport Centar, portala Bljesak. Info. Poslušajte, pogledajte...

Kopirati
Drag cursor here to close