Igrač Slovana ekskluzivno za Bljesak.info

Marko Tolić: Čeka nas pakao, ali imamo iskustva

Od ove sezone je član Slovana, opet posudba. Tamošnji mediji su Marka Tolića najavili kao veliko strano pojačanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2023. u 07:45 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodno se može reći kako je on dijete Dinama. Iako je prošao omladinske škole Lokomotive, kasnije se kalio kroz Sesvete, Hrvatski Dragovoljac, Goricu, nakon čega je 2020. godine potpisao za Dinamo.

Imao je i neke druge ponude, poput one Osijeka, gdje bi vjerojatno imao pravu minutažu. Ipak je izabrao Dinamo, vjerojatno ni sam ne sluteći kako će završiti na posudbi u Mariboru. Za Dinamo je igrao 62 utakmice, dao sedam golova i dodao četiri asistencije. Može igrati u veznom redu, može na jednom i drugom krilu.

Od ove sezone je član Slovana, opet posudba. Tamošnji mediji su ga najavili kao veliko strano pojačanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Slovan nije briljirao u prvom pretkolu. Iako je na kraju očekivano prošao. Kontakt nije problem, lagano smo uspjeli dogovoriti. Naravno da je prvo pitanje bilo vezano za dvomeč protiv prvaka Luksemburga Swift Hesperange.

Tolić: "Mislim da u ovim utakmicama nismo izgledali onako kako smo htjeli, kako Slovan Bratislava izgleda i kako bi trebao izgledati kao ekipa, ali smo i u takvim utakmicama, u tim nekim teškim trenucima pokazali karakter. Iskoristili smo neke svoje prilike, oni nisu i na kraju smo nekako spretno i sretno prošli dalje", reći će Marko na početku razgovora za portal Bljesak.info.

Bljesak.info: Navijači Zrinjskog su upoznali Slovan prošle godine. Ekipa je prošla na jedanaesterce Zrinjski, na kraju su opet na isti način ispali od Basela u osmini finala Konferencijske lige. Koliko se ekipa promijenila u odnosu na prošlu sezonu?

Tolić: "Promijenila se ekipa, znate već obično kako te stvari idu, ali su stigla pojačanja na pojedinim pozicijama, jer Slovan ima svoje ambicije. Naslov prvaka, Kup, ali želimo napraviti iskorak u Europi, želimo napraviti više u odnosu na prošlu sezonu kada je Slovan bio u nokaut fazi Konferencijske lige, kada je eliminiran od Basela".

Bljesak.info: Prošle sezone smo imali dvije neizvjesne utakmice, što očekujete ovaj put?

Tolić: "Sjećam se tih utakmica, gledao sam ih iz Hrvatske, znam da je bilo neizvjesno, napeto, na kraju su sekunde odlučivale. Upravo zbog toga očekujem neki veći naboj, veći razinu, iako su i ovako ulozi veliki. Očekujem pravi spektakl, jako kvalitetnu utakmicu s obje strane".

Bljesak.info: Što može ovaj put biti ključno?

Tolić: "Po meni ključno može biti to iskustvo igranja europskih natjecanja koje iza sebe ima Slovan, neki bolji rezultati u proteklim sezonama koje je klub napravio u istim. Imamo iskusnu ekipu, ima je i Zrinjski, ali ipak mislim da smo mi nešto iskusniji, ovdje sam u kratkom periodu susreo dosta tih iskusnih igrača koji iza sebe imaju nastupe po Europi. Mislim da smo tu u prednosti".

Bljesak.info: Utorak gledamo prvu utakmicu, što možemo vidjeti?

Tolić: "Svjesni smo da nas očekuje pakao kako na terenu tako i van terena, motivirani domaćin. Spremni smo za odličnu utakmicu, respektiramo Zrinjski. Znamo koliko je ta ekipa dominanta u prvenstvu, svjesni smo da žele taj iskorak u Europi, ali isto tako želimo i mi. Znamo svoje kvalitete i sigurno možemo očekivati jedan spektakl".

Bljesak.info: Spomenuli smo pakao na terenu i van njega, u Mostaru ovih dana vlada euforija oko utakmice, dok temperature same po sebi idu iznad trideset i nešto u večernjim satima kada se utakmica igra?

Tolić: "Kada pričamo o tome, sigurno neće biti lagano, igrači Zrinjskog su ipak navikli na takve uvjete, igraju u takvim kakvi su sada, ali kako bude nama bit će i njima. Ne postoji nikakav alibi za ovu razinu natjecanja. Jeste otežavajući faktor, ali mi smo jako dobro spremni" istaknuo je na kraju Marko Tolić.

Par 2. pretkola Lige prvaka Zrinjski (Mostar) – Slovan (Bratislava) bit će zanimljiv i zbog drugog nogometaša koji će u utorak 25. srpnja od 21 sat zakoračiti na Stadion pod Bijelim Brijegom.

Prvi vratar slovačke ekipe je Milan Borjan, dobro poznato lice. Riječ je o vrataru Kanade i bivšem golmanu Zvezde koji je rođen u Kninu.

Često je kroz karijeru isticao kako je "rođen u srpskoj Krajini" zbog čega je zavrijedio prezir hrvatskih navijača koji su ga vrijeđali tijekom utakmice između Hrvatske i Kanade na Mundijalu. Vrijeđali su ga i prijetili mu i navijači u komentarima na društvenim mrežama, a on im je odgovorio u razgovoru za srpske medije.

"Ne obazirem se uopće na prozivke. Zrinjski je klub koji poštujem. Idemo u Mostar da igramo nogomet. Tko se drži politike i vrijeđa, nije mu mesto na stadionu", poručio je 35-godišnji vratar koji je u Slovanu na posudbi.

Utakmicu u Mostaru sudit će belgijski sudac Bram Van Driessche.

Kopirati
Drag cursor here to close