Mlada reprezentacija BIH

Marinović objavio popis igrača za Švicarsku i Rumunjsku

''Drago mi je što su naša dva igrača pozvana u seniorsku. Oni su to zaslužili i to je svrha mlade reprezentacije'', rekao je Marinović.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2018. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik mlade (U.21) nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović objavio je popis za utakmice kvalifikacija za EUropsko prvenstvo protiv Švicarske i Rumunjske.  

Marinović za utakmice kvalifikacija protiv Švicarske i Rumunije ne može računati na trojicu igrača. 

Dvojica su pozvana u seniorsku reprezentaciju, Eldar Ćivić i Darko Todorović, dok je Azir Muminović ozlijeđen, a Marinović nakon današnjeg objavljivanja popisa naglašava da mu je drago što su dva igrača napredovala u seniorski tim. 

''Drago mi je što su naša dva igrača pozvana u seniorsku. Oni su to zaslužili i to je svrha mlade reprezentacije. Ponosan sam na njih. Naravno, nedostajat će nam, ali tražit ćemo alternative, imamo nekoliko mladih igrača u timu koji se trebaju nametnuti'', izjavio je Marinović i dodao da se nada da će u budućnosti biti još igrača mlade reprezentacije koji će napredovati u seniorski tim.  

Vjeruje da njegova ekipa može ravnopravno igrati sa Švicarcima i Rumunjima.  

''Imamo kvalitet, a mnogo toga zavisi od zalaganja. Teško je u ovom trenutku pričati o bodovima. Sada se moramo okrenuti Švicarskoj, pa onda Rumunjskoj'', rekao je izbornik BiH.  

Osvrnuo se i na poziv Amira Hadžiahmetovića, igrača Konyaspora koji je imao zdravstvenih problema.  

''Imao je problema prošle sezone, ali sada je zdrav i bori se za mjesto u timu. Meni je bitno da je on tu, jer treba nam igrač njegovih kvaliteta i iskustva, iako u veznom redu imamo dosta dobrih igrača'', objasnio je Marinović.  

Mlada reprezentacija BiH će se okupiti 3. rujna u Zenici. Protiv Švicarske će igrati 7. rujna u Trening kampu Nogometnog saveza BiH s početkom u 17 sati, a protiv Rumunjske u Ovidiu 11. rujna u 19 sati. 

Na Marinovićevom popisu nalaze se:

Vratari: Nemanja Trkulja, Suan Bešić, Vladan Kovačević;

Obrana: Advan Kadušić, Kerim Memija, Besim Šerbečić, Nihad Mujakić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Selmir Pidro;

Vezni red: Stjepan Lončar, Marijan Ćavar, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Nikola Dujaković, Vladan Danilović, Elvedin Herić, Damir Peco, Ivan Jukić, Luka Menalo, Anel Šabanadžović, Mićo Kuzmanović;

Napad: Hamza Čataković, Ermedin Demirović, Nardin Mulahusejnović

Kopirati
Drag cursor here to close