Hoće-neće

Zašto je Prosinečki šutnuo Begovića s gola?

Osvrnuo se na utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije i rekao kako je zadovoljan jer većina reprezentativaca BiH igra u svojim klubovima, ali smatra da će nedostajati ozlijeđeni Kolašinac.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2018. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne volim igrače koji biraju utakmice. Begović je imao problema pred Bugarsku a zatim u Francusku i to je ok, ali onda je ponovo imao problema pred Južnu Koreju. On brani dobro, tako da mi nije bilo lako donijeti ovu odluku, ali moramo poštovati reprezentaciju'', rekao je nakon objavljivanja popisa igrača za utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije, izbornik nogometne "A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Objasnio je zašto na popisu ponovo nema golmana Bournemoutha Asmira Begovića, nekada prvog čuvara mreže reprezentacije BiH naglasivši kako Begovića nije pozvao iz dva razloga, te da mu ta odlika nije bila jednostavna za donijeti.

''Svi igrači su išli u Južnu Koreju, a neki su bili i ozlijeđeni. Govorimo o 25 sati putovanja, a nitko se nije bunio Mora se znati red, ne mogu igrači dolaziti kako tko hoće. Razgovarao sam s njim i njegovi razlozi za nedolazak njemu su bili veliki a meni mali. To je jedan od razloga što Begovića nema'', objasnio je Prosinečki.

Osvrnuo se na utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije i rekao kako je zadovoljan jer većina reprezentativaca BiH igra u svojim klubovima, ali smatra da će nedostajati ozlijeđeni Kolašinac.

Video: Prosinečki: Begovića nema jer ne volim igrače koji biraju utakmice


''Upoznat sam s reprezentacijom Sjeverne Irske, nisu mijenjali tim šest godina, igraju po Engleskoj, dobri su i kvalitetni. Znaju igrati nogomet, ali mislim da ćemo biti spremni za taj meč. Očekujem da ćemo igrati dobro, kao što smo igrali protiv Južne Koreje. Austrija je ozbiljna reprezentacija, ali o njima ćemo razmišljati nakon Sjeverne Irske. Imaju kvalitetu, disciplinirani su i organizirani'', izjavio je Prosinečki.

Prosinečki dodaje da su povratnici u reprezentaciju Rade Krunić i Sanjin Prcić pozvani jer igraju dobro u svojim klubovima, te da mu je žao što Bešić nije otišao iz Evertona.

''Krunić je odigrao odličnu sezonu u Empoliju, a Prcić je jučer odigrao 20-tak minuta za Levante. On je vezni igrač, a mislim da je vezni red najvažniji za reprezentaciju BiH. Bešić mora otići iz Evertona da bi igrao. Trener ne računa na njega, a on ima želju za igrom i motivaciju'', zaključio je Prosinečki.

Reprezentacija BiH će se okupiti 3. rujna u Sarajevu gdje će početi pripreme za utakmice Lige nacija.

Kopirati
Drag cursor here to close