Kraj jedne ere?

Legende brutalno sasjekle Liverpool: "To je samoubojstvo! Sramota, igraju kao djeca"

Jonathan Woodgate, Michael Owen, Rio Ferdinand i posebno Jamie Carragher bili su vrlo kritični prema Liverpoolu nakon teškog poraza u Napulju (1:4).
Sport / Nogomet | 08. 09. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Liverpool FC | Twitter / Mohamed Salah

Liverpoolov težak poraz u Napulju (4:1) na otvorenju Lige prvaka izazvao je oštre kritike engleskih komentatora, mahom bivših poznatih nogometaša.

Kraj ciklusa, masovni fizički pad, samoubilački nogomet, sramotna obrana, igraju kao djeca ili jednostavno sramotno, samo su neke od otrovnih fraza koje su koristile legende engleskog nogometa analizirajući igru momčadi Jürgena Kloppa.

Jamie Carragher

Jamie Carragher nosio je dres Redsa od 1996. do 2013. i komotno se može reći da je legenda kluba s Anfielda.

"Problem nije ova utakmica. Zaboravite na ovu utakmicu. Za mene je velika briga hoće li se ovo nastaviti tijekom sezone. Nalazimo li se pred krajem jednog ciklusa?", zabrinuto se upitao Carragher.

"Ako nastave ovako igrati, mislim na posljedice velikog intenziteta zadnjih godina, zbog čega je došlo do umora i pada trke u zadnjih sedam utakmica, imat će velikih problema u Premierligi i u skupini Lige prvaka. To je samoubilački nogomet," istaknuo je Carragher, ukazujući na stil igre koji je Klopp implementirao na Anfieldu.

Carragher nije imao suosjećanja kada je kritizirao Liverpoolovu obranu.

"To je neugodno gledati. Stvarno jest", uperio je prst u Joea Gomeza i Virgila van Dijka kazavši da "igraju kao djeca".

Prognozirao je i podcrtao da je Klopp možda završio svoj ciklus kao trener Liverpoola, u koju je stigao 2015. i odveo je do naslova prvaka Engleske i Europe.

Woodgate, Owen i Rio Ferdinand

Jonathan Woodgate, bivši igrač Real Madrida, izjavio je da je Liverpoolu nedostajalo energije te da je Napoli uništio Redse, dok je Rio Ferdinand opisao visoki poraz sramotnim.

"Rijetkost je kada se može reći da je Liverpoolu nedostajalo želje i borbe. U Napoliju je nedostajalo svega toga. Puno njihovih velikih zvijezda nije ni blizu razine na koju smo navikli", rekao je bivši stoper Manchester Uniteda.

Michael Owen poslao je upozoravajuću poruku.

"Kako stvari stoje, ova sezona mogla bi biti za zaborav što se tiče Liverpoola. Navijači Redsa dugo nisu vidjeli ovako nešto", zaključio je bivši napadač Liverpoola.

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE: Napoli - Liverpool 4:1 / 07.09.2022
Kopirati
Drag cursor here to close