Jedinstven nogometaš

Marca: Modrić se buni i sve opcije su otvorene

"Njegove izvedbe protiv Manchester Cityja i Barcelone dokazuju da je daleko od mirovine na koju bi netko mogao pomisliti zbog njegovih godina", piše Marca.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić pod ugovorom je s Realom tek još nešto više od dva mjeseca i zasad nema službene informacije o tome što će uslijediti nakon sezone. Modrićeva je želja ostanak u Madridu još jednu godinu, no klub nije ništa iskomunicirao po tom pitanju pa su sve opcije otvorene.

Tvrdi to i Marca u opširnom tekstu pod naslovom "Modrić se buni i sve opcije za budućnost su otvorene", u kojem analizira status kapetana hrvatske reprezentacije u madridskom velikanu.

Čitani španjolski sportski dnevnik tako piše: "Modrić želi ostati u klubu i buni se svojim nogometom protiv svih koji pretpostavljaju da će napustiti klub 30. lipnja. Njegove izvedbe protiv Manchester Cityja i Barcelone dokazuju da je daleko od mirovine na koju bi netko mogao pomisliti zbog njegovih godina".

"Hrvat iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedinstven nogometaš i rasprava u Realu počela se rasplamsavati. Iako su svi u Realu njegov odlazak shvaćali kao gotovu stvar, njegove izvedbe, želja da nastavi i činjenica da nikakvih razgovora nema znače da ni jedan scenarij nije isključen", dodaje se.

"Nogometni i duhovni vođa s kapetanskom trakom"

O Modrićevoj nedavnoj partiji protiv Barcelone, u kojoj je Real slavio 3:2, navodi se da je bio "nogometni i duhovni vođa s kapetanskom trakom" i da je "odigrao cijelu utakmicu bez pokazivanja ijednog znaka slabosti".

Podsjeća se da je prošle godine produžio ugovor na još jednu sezonu i pritom ga se naziva "najboljom desetkom u povijesti Real Madrida". Ono što je za Marcu upitno jest hoće li predsjednik kluba Florentino Perez na kraju sezone pred Modrića staviti novi ugovor.

Tvrdi se i da Modriću ne manjka ponuda i pritom spominje akcija Dinama koji ga je, baš preko Marce, pozvao da se vrati u klub. Ističe se i da su ga iz Saudijske Arabije prošle godine mamili ponudom od 100 milijuna eura i da se isti scenarij ponavlja i u ovoj godini.

"Mladi igrači trebaju smjernice uzora"

On je shvatio da nije nužno da igra u svakoj utakmici da bi i dalje bio važan igrač u momčadi, ali ne želi produžiti ugovor samo da bi ga produžio. Želi se osjećati korisnim, a da je takav, napominje se u tekstu, dokazao je na najbolji mogući način prošlog tjedna.

"Santiago Bernabeu uopće ne dvoji oko toga bi li Modrić trebao ostati. Plješće mu se na svakoj utakmici iz ljubavi i divljenja koje budi svojim talentom. Modrić (38) je i dalje ključan svaki put kad zaigra. Zato produženje ugovora s njim nije ludost, posebice doda li se njegovoj nogometnoj vrijednosti značaj koji ima u svlačionici", ističe Marca i zaključuje:

"Momčad je u fazi transformacije, Kylian Mbappe je pred vratima svlačionice, a mladi igrači Reala i dalje trebaju smjernice igrača kao što su Modrić i Toni Kroos, uzori momčadi".

Kopirati
Drag cursor here to close