La Liga

Realu pripao madridski El Clasico, neočekivani poraz Atletica

U jednom od najvećih svjetskih klupskih derbija Real je na svom stadionu svladao Barcelonu s 3-2 i gotovo osigurao naslov prvaka Španjolske.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid gotovo da može slaviti titulu šest kola prije kraja nakon što je s 3-2 pobijedio Barcelonu koja je dvaput vodila. Presudio je Jude Bellingham u nadoknadi pogodivši za veliko slavlje najtrofejnijeg kluba.

U El Clasicu se trener Real Madrida odlučio na teren poslati Luku Modrića od prve minute s kapetanskom trakom oko ruke.

Ovaj derbi bio je poseban i po tome što su se na suprotnim stranama našli igrači s velikom razlikom u godinama, najvećom u povijesti.

U 257. El Clasico je Modrić ušao sa 38 godina i 225 dana, dok Lamine Yamal ima 16 godina i 283 dana. Dakle, razlika je nevjerojatnu 21 godinu i 307 dana. Yamal je tek na početku karijere, a vidjet ćemo je li Modriću ovo bio posljednji El Clasico budući da mu na kraju sezone završava ugovor.

Počelo je ranim vodstvom Barce. U šestoj minuti je korner izveo Raphinha, lopta je preletjela Lunjina, a na drugoj vratnici bio je Andreas Christensen koji ju je glavom poslao u mrežu. Real se našao u problemima na samom startu, ali je ih je to razdrmalo.

U 18. minuti poravnao je Vinicius Junior s bijele točke na prepunom stadionu Santiago Bernabeu (77.891 gledatelja). Prethodno je Lucas Vazquez jedva dočekao da padne preko ispružene noge braniča Arauja, a sudac je svirao jedanaesterac. 

U 30. minuti se dugo pregledavala situacija i u VAR sobi,mjerilo je li lopta prešla crtu nakon lukavag pokušaja Yamala koji je obranio Lunjin, činilo se da je gol, no tehnologija je rekla svoje.

Barcelona je u nadoknadi prvoga ostala bez važnog igrača, Frenkie de Jong je na nosilima izašao iz igre, teže se ozlijedio, a umjesto njega ušao je Pedri.

Novi šok za Real Madrid dogodio se u 69. minuti kada je pucao Yamal, Torres pustio loptu kroz noge da bi obranio Lunjin, no priskočio je Fermin Lopez koji je zabio za 1-2.

Nije se dugo čekao odgovor domaćih, izjednačili su već u 73. minuti kada je slijeva ubacio Vini Jr., a Vazquez postavio 2-2 udarcem sa 12 metara, bio je nepokriven i tako se iskupio za pogrešku prilikom kirvog postavljanja kada je zabila Barcelona.

Real je bio blizu vodstvu u 78. minuti, pobjegao je Vinicius, ali je ter Stegen odlično obranio.

A onda je uslijedila već opisana završnica i gol Bellinghama gotovo pa već sada vrijedan titule. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Nogometaši Alavesa svladali su u 32. kolu Primere kod kuće Atletico Madrid s 2-0 i izvukli se iz opasne zone.

Za Baske su pogađali Urugvajac Carlos Benavides (15) i Luis Rioja (90+2).

Golove s ove utakmice POGLEDATI OVDJE

Atletico je ostao četvrti s 61 bodom, tri više od Bilbaoa, ali i sedam manje od trećeplasirane Girone.

Ranije je Villarreala pobijedio Almeriju 2-1. Villarreal je poveo golom Iljasa Ahomasha u 25. minuti, a izjednačio je Antony Lozano u 30. minuti.

Pobjednički pogodak zabio je Aleksander Sorloth u drugoj minuti nadoknade vremena.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Villarreal je deveti na ljestvici s 42 boda, a Almeria je nakon 20. poraza posljednja s 14 bodova.

Još ranije u nedjelju Getafe je remizirao 1-1 protiv Real Sociedada.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close