Poput Lenjina

Maradonu će ekshumirati, balzamirati i izložiti u javnosti?

"Plan je napraviti mauzolej negdje gdje će navijači moći doći i posjetiti ga. Prijedlog koji imamo je ozbiljan i konkretan, a očekujemo da će pomoći i Argentinski nogometni savez"
Sport / Nogomet | 22. 12. 2020. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Maradona će i nakon smrti godinama ostati prisutan u javnosti

Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenog, a odlazak za mnoge najvećeg nogometaša svih vremena još će dugo vremena intrigirati i izazivati pozornost.

Brojne su se informacije i teorije pojavile otkako nas je napustio Mali Zeleni, a posljednja od takvih glasi kako je njegova posljednja želja bila da balzamiraju njegovo tijelo i izlože ga trajno u javnosti.

U pismu koje je napisao i potpisao 13. listopada Maradona je svom odvjetniku Matiasu Morli poručio da njegovo tijelo bude izloženo poslije smrti baš kao što je to slučaj sa ruskim revolucionarom i komunističkim političarom Vladimirom Iljičom Lenjinom na Crvenom trgu u Moskvi.

Ikona Argentinaca želio je biti prikazan uz neki blistavi trenutak svoje karijere, što je potvrdila i njegova posljednja partnerica Veronica Ojeda.

Sukladno Diegovoj posljednjoj želji, njegovo tijelo bi se trebalo ekshumirati s groblja Bella Vista nedaleko Buenos Airesa.

"Plan je napraviti mauzolej negdje gdje će navijači moći doći i posjetiti ga. Prijedlog koji imamo je ozbiljan i konkretan, a očekujemo da će pomoći i Argentinski nogometni savez", izjavio je Ojedin glasnogovornik.

Dodajmo kako je proteklog tjedna nadležni sud u Argentini presudio da se Maradonino tijelo treba sačuvati za eventualne buduće testove očinstva.

Kopirati
Drag cursor here to close