Utvrđivanje očinstva

Sudska odluka: Maradonino tijelo ne može se kremirati

Iako je njegov odvjetnik ranije rekao da uzorci DNK već postoje, sud je odredio da tijelo bivšeg reprezentativca Argentine i jednog od najboljih nogometaša svih vremena ne smije biti naknadno kremirano.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudska naredba da se Maradonino tijelo ne može kremirati izrečena je za slučaj da njegova DNK bude potrebna radi utvrđivanja očinstva.

Tijelo nedavno preminulog nogometnog velikana Diega Maradone “mora se sačuvati” u slučaju da njegova DNK bude potrebna u slučaju utvrđivanja očinstva, presudio je argentinski sud u četvrtak.

Maradona je umro od srčanog udara prošlog mjeseca i sahranjen je 26. studenog na groblju u blizini argentinske prijestolnice Buenos Airesa.

Iako je njegov odvjetnik ranije rekao da uzorci DNK već postoje, sud je odredio da tijelo bivšeg reprezentativca Argentine i jednog od najboljih nogometaša svih vremena ne smije biti kremirano kasnije.

Petero priznate djece i šestero sa zahtjevima da budu priznata dio su složenog procesa oko nasljedstva u Argentini.

Jedno od šestero nepriznate djece, Magali Gil (25), kaže kako je prije dvije godine saznala da je nogometni velikan njezin biološki otac.

U presudi Nacionalnog prvostupanjskog suda navodi se kako “gospođa Gil zahtijeva da se obavi istraga i da u tu svrhu tužilaštvu pošalje uzorak DNK”.

Maradona je priznao četvero djece u Argentini i jedno u Italiji, koje je dobio za vrijeme igranja Napoliju.

Kopirati
Drag cursor here to close