U čast velikana

Mancini: Osobe kao što je bio Vialli su besmrtne

Na ovratniku reprezentativnih dresova je pisalo ''Luca, Azzurro, zauvijek'', u čast Gianluce Viallija, nekada sjajnog talijanskog napadača koji je preminuo početkom ove kalendarske godine.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni reprezentativci prvu su kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. protiv Engleske odigrali u posebno dizajniranim dresovima u čast Gianluce Viallija.

Na ovratniku reprezentativnih dresova je pisalo ''Luca, Azzurro, zauvijek'', u čast Gianluce Viallija, nekada sjajnog talijanskog napadača koji je preminuo početkom ove kalendarske godine, prenosi Hina.

Cijeli događaj nije okončan pobjedom Italije jer je Engleska na startu kvalifikacija, na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju, pobijedila 'azzurre' s 2-1.

Vialli je rođen u Cremoni te je karijeru počeo u Cremoneseu, a potom je sjajne godine proživljavao kao igrač Sampdorije, Juventusa i Chelseaja.

Kao trener je radio u Chelseaju i Watfordu, a bio je i pomoćnik sadašnjem izborniku Italije Robertu Manciniju te je bio dio reprezentativnog stožera kada je Italija osvojila naslov prvaka na posljednjem Europskom prvenstvu.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 59 utakmica te je postigao 16 pogodaka.

''Gianluca je besmrtan. Ljudi kao što je bio on nikada ne odlaze, oni uvijek ostaju tu s nama, u našim srcima. Zbog njega je ovo bila itekako emotivna utakmica i šteta je što i zbog njega nismo pobijedili. Imali smo sreće pa tako i ja, što je bio moj suigrač, a i kasnije jer smo trenerski radili zajedno'', rekao je izbornik Mancini o Vialliju.

Kopirati
Drag cursor here to close