Njima nisu trebali bogati ugovori

Vialli odrastao u dvorcu, Bamford je mogao na Harvard

Britanski mediji su odlučili malo vidjeti tko su ti igrači koji su bili kako oni pišu bogati i prije svojih prvih pravih ugovora. Neka imena su itekako poznata.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2021. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novac. Bez novca posljednjih dvadesetak godina nema ozbiljne priče o nogometu. Barem onom najboljem. Naravno, nije isključeno da se s vremena na vrijeme dogodi neki slučaj koji pokaže kako se i bez velikih ulaganja može napraviti puno, međutim to je uglavnom nekako sporadično.

Novac je ključna stavka i u odnosima klubova i igrača, odnosno menadžera kao posrednika u obavljanju transfera. Oni najbolji dakako, imaju i najveće ugovore kojima su "osigurani" do kraja života kojeg žive mahom bezbrižno.

Postoje slučajevi koji su povezani primjerice s raznim ovisnostima zbog kojih bi i poneki igrači s jako velikim primanjima završili kao socijalni slučajevi, ali postoji i druga, suprotna strana. Nju čine oni nogometaši koji su bili financijski vrlo dobro potkovani i prije no što su postali zvučni igrači. Britanski mediji su odlučili malo vidjeti tko su ti igrači koji su bili kako oni pišu bogati i prije svojih prvih pravih ugovora. Neka imena su itekako poznata.

Prvi se na listi našao nekadašnji nogometaš Chelseaja Gianluca Vialli. Njegov je otac milijunaš, a odrastao je u dvorcu Castello di Belgioiso u Cremoni.

Uz Viallija tu je još jedan bivši igrač Chelseaja, bolje rečeno legenda ovog kluba Frank Lampard. Išao je u otmjenu školu Brentwood u Essexu za čiju školarinu se mora izdvojiti pravo bogatstvo. Čak je Frank gao imati i dobar posao, recimo negdje u računovodstvu, ali se odlučio za nogomet. Inače njegov stric je Harry Redknapp.

Tata Joan uspješan je odvjetnik i poslovni čovjek, dok je mama Montserrat direktorica bolnice u Barceloni. Njegov djed je Amador Bernabeu je bio direktor Barcelone. U ovom slučaju radi se o Gerardu Piqueu.

Potom, red je spomenuti i Huga Llorisa. Vratar francuske nogometne reprezentacije odrastao je u Nici, a majka mu je također odvjetnica, dok je otac bankar. Dakako, najviše materijalnog bogatstva imao je

Faiq Bolkiah, nećak sultana od Bruneja, čije bogatstvo iznosi 20 milijardi dolara.Bolkiah je probao nešto napraviti u engleskom Leicesteru i portugalskom Maritimu, ali nije uspio. Poznat je kao rasipnik, baš poput oca koji prema nekim podacima na sva bogatstva ovog svijeta troši i preko 40 milijuna dolara mjesečno.

Lijepo i ugodno djetinjstvo je imao i Robin Van Persie. On dolazi mogli smo reći iz "umjetničke" obitelji. Njegov otac Bob je poznati umjetnik i kipar, dok je njegova majka Jose Ras slikarica, učiteljica i dizajnerica nakita.

Van Persiejevi roditelji su se razišli kada je bio mlađi, a on je bio problematičan tinejdžer. Njegov otac je očekivao da će i on postati umjetnik.

Tu nam je i Mario Balotelli. Njegovi pravi roditelji su iz Gane, međutim, Mario je odrastao u obitelji Francesca i Silvije Balotelli koji su živjeli u bogatom dijelu Brescie.

Kada je u pitanju Brescia, u ovom gradu je otac Andrea Pirla Luigi osnovao jednu tvrtku za proizvodnju čelika, Andrea i danas ima određeni udio u istoj.

Na slavnom i prestižnom Harvardu mogao je završiti napadač Leedsa, Patrick Bamford koji sjajno svira violinu, klavir. Tijekom studiranja njegovi prioriteti su bili francuski, povijest i biologija.

Iako je velika većina njegovih suigrača odrastala u siromaštvu, Brazilac Kaka je ipak imao nešto drugačije djetinjstvo. Odgajao ga je otac Bosco Izecson Pereira Leite, koji je bio inženjer, dok je njegova majka Simone dos Santos bila školska učiteljica. Nije to bilo kao kod Viallija recimo, ali je za brazilsko siromaštvo svakako jeste.

Kopirati
Drag cursor here to close