Već pet godina vodi borbu

Pogoršalo se zdravstveno stanje Gianluce Viallija

U prvoj polovini devedesetih Vialli je bio jedan od najboljih napadača na svijetu, proslavio se u dresu Sampdorije, u vrijeme Vujadina Boškova. Kasnije je igrao jednako dobro za Juventus i Chelsea, u kojem počinje svoju trenersku karijeru.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2022. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dan nakon što je u Rimu sahranjen Siniša Mihajlović, iz Italije je stigla vijest kako se pogoršalo zdravstveno stanje legendarnog Gianluce Vialija. Kao što je poznato od 2017. godine, ovaj nekada sjajni napadač se bori s karcinomom pankreasa.

U tom periodu Vialli je napisao i knjigu u kojoj se nalazi njegovih 99 priča i 99 citata koji ga inspiriraju u svakodnevnom životu, o borbi protiv karcinoma.

U prvoj polovini devedesetih Vialli je bio jedan od najboljih napadača na svijetu, proslavio se u dresu Sampdorije, u vrijeme Vujadina Boškova. Kasnije je igrao jednako dobro za Juventus i Chelsea, u kojem počinje svoju trenersku karijeru. Nakon tri godine tretmana, činilo se kako je Vialli dobio bitku, čak je jedno vrijeme bio u strožeru reprezentacije Italije, gdje je obavljao dužnost šefa ali nažalost, situacija se ponovo pogoršala. Trenutačno je u Engleskoj na novim terapijama.

"Nakon dugih i teških pregovora s mojim onkolozima odlučio sam, nadam se nakratko, prekinuti svoje poslovne obaveze. Cilj je uložiti svu energiju u to da moje tijelo prebrodi ovu fazu bolesti", objavio je Vialli.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina kazao je kako Vialli u svojoj borbi s bolesti može "računati na sve u savezu".

"Gianluca je apsolutni protagonist u talijanskoj reprezentaciji i bit će to u budućnosti. Zahvaljujući njegovoj nevjerojatnoj snazi duha, siguran sam kako će se vratiti uskoro. Može računati na svakoga od nas jer mi smo tim kako na terenu tako i izvan njega", rekao je Gravina.

Kopirati
Drag cursor here to close