Prvi trofej nakon 2017. godine

Manchester Unitedu Liga kup

Manchester Unitedu je ovo prvi trofej u bilo kojem natjecanju još od 2017. kada je također osvojio Liga kup, dok se post Newcastle Uniteda nastavlja.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2023. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čekali su navijači Manchester Uniteda jedan domaći trofej, za jedan ovako veliki klub i previše. Od 2017. godine. Tada je u finalu ovog istog takmičenja, Liga Cupa, na istom stadionu savladan je Southampton, kasnim golom Ibrahimovića u 87. minuti. Ako se gleda Europa, ovo je prvi trofej Uniteda od UEFA-ine Europske lige nakon pet godina i 278 dana. Prije toga su uzeli FA Cup 1983. godine, poslije šest godina i pet dana.

Danas je sve bilo gotovo puno ranije. Nije neočekivano, iako Newcastle igra dobro. Ali forma Uniteda je usponu u ovoj 2023. godini. Osjetili su to na svojoj koži Manchester City, Barcelona.

Današnje finale je odlučeno u samo šest minuta. Prvo je Casemiro zatresao mrežu "svraka" u 33. minuti udarcem glavom nakon ubačaja Luke Shawa iz slobodnog udarca, ali je morao pričekati provjeru VAR-a za slavlje. Šest minuta kasnije, Rashford je dojurio u kazneni prostor Newcastlea, opalio po golu, a vratara Kariusa je lopta preskočila u visokom luku nakon što se odbila od Botmana kojemu je na koncu ipak pripisan autogol. I to je bilo to.

U nastavku utakmice je bilo teško očekivati da Newcastle nešto napravi, pa je United uzeo po šesti put u svojoj povijesti Liga kupa. Iz desetog pokušaja. Newcastle United ostaje u čekaonici, ovo je za "svrake" bilo drugo finale u povijesti i drugi poraz. Klub sa Saint James Parka je svoj posljednji trofej osvojio 1969. u Kupu velesajamskih gradova, dok je u Engleskoj posljednji put slavio 1955. godine u FA Cupu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close