Nakon preokreta

Unitedu veliki derbi Manchestera

Igrala se 78. minuta kada je Casemiru produžio jednu loptu za Rashforda, ovaj je bio u offsideu, ali loptu nije dirao, pa je ispred njega dotrčao Bruno Fernandes i pogodio. Ostaje dilema je li Rashford ipak utjecao na igru u ovoj situaciji.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2023. u 16:31 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi Manchestera, pripao je Unitedu, pripao je crvenima. U utakmici koja se neće pamtiti po nekom sjajnom nogometu, velikim prilikama, Manchester United je stigao do trijumfa nakon preokreta za 47 sekundi. I dok je ovo bila šesta uzastopna pobjeda Uniteda u Premiershipu, Cityju je drugi poraz u posljednjih pet prvenstvenih susreta.

U prvom dijelu velikog derbija smo vidjeli malo toga zanimljivog. City se odlučio za posjed iz kojeg opet ništa konkretno nije napravio. Računajući ovu utakmicu danas, 187 minuta je prošlo od kada je City uputio posljednji udarac na gol protivnika iz jedne napadačke akcije.

S druge strane, domaćini su prijetili tri puta. Jednom u ranoj fazi utakmice Bruno Fernandes, preostala dva puta je Rashford bio u glavnoj ulozi. Tek u završnici prvog dijela Walker je šutirao, ali neprecizno. 

U drugom dijelu je City i dalje držao konce igre u svojim rukama. Bilo je to ipak nešto opasnije nego u prvom dijelu. Bernardu Silvi je blokiran udarac, Phil Foden je tražio jedanaesterac nakon pada u kaznenom prostoru, ali je dalje na semaforu bilo onih početnih 0:0.

Sve do 60.minute kada De Bruyne centrira, a Grealish glavom pogađa iz drugog plana. Činilo se kako City drži utakmicu pod kontrolom, ali se onda dogodilo ono što se često u nekim važnim utakmicama zna dogoditi ovoj momčadi. Raspad u nekom kratkom periodu.

Igrala se 78. minuta kada je Casemiru produžio jednu loptu za Rashforda, ovaj je bio u offsideu, ali loptu nije dirao, pa je ispred njega dotrčao Bruno Fernandes i pogodio. Ostaje dilema je li Rashford ipak utjecao na igru u ovoj situaciji. Nakon kraćih konzultacija gol je priznat. Vrlo brzo, nakon priznatog gola ide kontra Manchester Uniteda, sada je Rashford strijelac.

Arsenal u ovom trenutku ima pet bodova više od Cityja, kojem sada Manchester United puše za vrat s bodom zaostatka.

Kopirati
Drag cursor here to close