Na krilima Ronalda

Manchester United u osmini finala Lige prvaka

U prvoj utakmici bez dosadašnjeg trenera Ole Gunnara Solskjaera Manchester United je pobijedio u gostima Villarreal 2-0 i time osigurao osminu finala Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2021. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo oprezno su cijelu utakmicu 5. kola skupine F odigrali Villarreal i Manchester United, s posebnim naglaskom na goste koji su počeli igrati tek u posljednjih dvadesetak minuta. No, i to je bilo dovoljno da klub iz Manchestera osigura prolaz u osminu finala.

Naime, Villarreal više ne može prestići United do kraja natjecanja ove skupine. Ima tri boda manje, ali i slabiji međusobni omjer budući da je Manchester Utd. dobio obje utakmice (2-1 na Old Traffordu).

Nakon što je Villarreal dominirao i sramežljivo prijetio više od sat vremena (uz nekoliko solidnih prilika), gosti su poveli u 78. minuti kada je Cristiano Ronaldo iskoristio grešku suparnika i postigao gol za 1-0, dok je potvrda pobjede uslijedila u 90. kada je za 2-0 zabio Sancho, piše Hina.

Bila je ovo prva utakmica Manchester Uniteda nakon što se tijekom vikenda razišao s dosadašnjim trenerom Solskjaerom, a privremeni trener Michael Carrick ostvario je ono po što je klub došao u Španjolsku, prolazak u osminu finala.

U zadnjem kolu Manchester United igra na Old Traffordu protiv Young Boysa, dok će u Bergamu igrati Atalanta i Villarreal i u izravnom dvoboju odlučiti o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine. Atalanta ima dva boda manje od Villarreala, ali i tijekom večeri mora odraditi gostovanje u Bernu kod Young Boysa.

Premda ima velikih problema s pozitivnim slučajevima na COVID-19, minhenski Bayern je nastavio dominirati skupinom E.

U petom nastupu je upisao i petu pobjedu, ovaj put je slavio u snježnim uvjetima u Kijevu protiv Dinama s 2-1.

Kijevljani su postigli prvi pogodak ove sezone u Ligi prvaka, a svakako treba istaknuti sjajnog Roberta Lewandowskog koji je škaricama zabio prvi gol na susretu. Neumoljivi Poljak je zabio barem pogodak na devetoj utakmici u nizu, u Ligi prvaka, a ujedno je s devet golova trenutačno prvi strijelac ovosezonske LP.

U 42. minuti Mueller je lukavo propustio loptu kroz noge. Coman ju je od vratnice zakucao u mrežu.

U drugom dijelu Dinamo je hrabro krenuo naprijed i ubilježio dvostruko više udaraca od moćnih gostiju, ali uspjeli su doći samo do utješnog gola. U 70. minuti poentirao je Denys Garmash nakon asistencije Victora Tsygankova.

Zanimljivo je da su zbog manjka igrača (pozitivnih na Covid) Bavarci na ovom susretu imali samo šestoricu na klupi za pričuve.

Bayern je ranije osigurao osminu finala, sada je zabetonirao i prvo mjesto na ljestvici (15 bodova), a kasnije tijekom utorka ogled 5. kola ove skupine će odigrati Barcelona i Benfica. Barcelona ima dva boda više od lisabonskog suparnika (6-4) i priliku pobjedom osigurati drugo mjesto i osminu finala.

Kopirati
Drag cursor here to close