UEFA Superkup

Chelsea boljim izvođenjem penala od Villarreala do prvog trofeja

U Belfastu su prvi trofej u novoj europskoj sezoni podignuli Englezi. Chelsea je boljim izvođenjem jedanaesteraca od Villarreala osvojio UEFA-in Superkup
Sport / Nogomet | 12. 08. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Chelseaja pobjednici su ovogodišnjeg europskog Superkupa, oni su u Belfastu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Villarreal sa 6:5. I nakon 90 i 120 minuta igre bilo je 1:1.

Chelsea je poveo golom Ziyecha u 27. miniti, a poravnao je Gerard Moreno u 73.

Europski prvak bolju je igru u prvom poluvremenu okrunio golom, Marcos Alonso odličnom je dugom loptom pronašao Havertza na lijevom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj za Ziyecha koji je bio precizan sa 10-ak metara.

Španjolski sastav je do poravnanja stigao nakon velike pogreške stopera Chelseaja Rudigera koji je vrlo loše ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, pa se ona vrlo brzo vratila u opasnu zonu. Zatim je Gerard Moreno odligrao lijepu kombinaciju s Diom koji mu je petom ostavio loptu za udarac, a najbolji strijelac Villarreala je opet bio neumoljiv.

Iako je i ostatak utakmice protekao u dominaciji Chelseaja, londonski sastav nije uspio probiti bunker Žute podmornice, pa je pobjednik odlučen izvođenjem 11-eraca, a tu je u junaka izrastao pričuvni vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga.

Njega je trener "plavih" Thomas Tuchel u igru uveo u 119. minuti upravo zbog dobrog "čitanja" udaraca s bijele točke, a Kepa je to i potvrdio obranivši udarce Mandija i Albiola.

Kod Chelsejaa jedini neuspješan bio je prvi izvođač Havertz, no Kepa je ispravio njegovu pogrešku.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je svih 120 minuta za Chelsea.

Kopirati
Drag cursor here to close