Liga prvaka

Manchester City u polufinalu, Bayern nemoćan

Manchester City je u polufinalinalu Lige prvaka. Građani su sačuvali 3:0 prednost iz prve utakmice, odigravši 1:1 s Bayernom u Muenchenu.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2023. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu uzastopce i četvrti put ukupno, City se plasirao u polufinale Lige prvaka. Građani su u dosadašnja tri polufinala, samo jednom došli i do finala, 2021. kada su u završnom susretu izgubili od Chelsea.

Nakon uvjerljivih 3-0 iz prve utakmice, engleski prvak je u uzvratu odigrao 1-1 što je bilo dovoljno za siguran prolaz u polufinale gdje "Građane" čeka aktualni europski prvak Real Madrid koji je bio bolji od Chelsea.

City je poveo u 58. minuti golom Norvežanina Erlinga Haalanda, a izjednačio je Joshua Kimmich u 82. minuti iz kaznenog udarca.

Haaland je u prvome dijelu promašio jedanaesterac, a Bayern je imao i sreće što je Upamecanu poništen crveni karton nakon provjere zaleđa.

U samoj završnici utakmice Bayernov trener Thomas Tuchel preselio je na tribine nakon što mu je sudac pokazao crveni karton zbog stalnih prigovora.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Inače, samo četiri kluba u povijesti Lige prvaka uspjela su nadoknaditi razliku od tri ili više golova u nokaut fazi Lige prvaka, no Bayern se nije uspio upisati u to društvo.

Manchester City će u polufinalu igrati protiv Real Madrida koji je u četvrtfinalu bio bolji od Chelsea.

Kraljevski klub je u prvom susretu u Madridu slavio sa 2-0, a potom je u Londonu pobijedio identičnim rezultatom za uvjerljivih 4-0 protiv londonskih 'Bluesa'.

Prve polufinalne utakmice igraju se 9. svibnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije – 16. svibnja. Real će u prvoj utakmici ugostiti City, dok je u drugom polufinalnom dvoboju, milanskom derbiju, u prvoj utakmici Milan domaćin Interu.

Kopirati
Drag cursor here to close