(Među)entitetske mjere

Zbog Republike Srpske neizvjestan nastavak nogometnog prvenstva

Do prekida natjecanja lider na ljestvici bila je momčad Sarajeva s 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara s tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2020. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak natjecanja u Premijer nogometnoj ligi BiH krajnje je neizvjestan budući vlasti u Republici Srpskoj planiraju tek početkom srpnja preispitati mjere uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa, dok je pak Nogometni savez BiH planirao prve susrete u lipnju.

Prema dopisu kojega je ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić dostavio Nogometnom savezu toga entiteta odluku o zahtjevu za nastavkom natjecanja donijet će Stručni tim koji je već razmatrao ovo pitanje.

"Naglašavamo da, imajući na umu trenutračnu epidemiološku situaciju, tek bi se od prvog srpnja 2020. godine moglo razmatrati postupno povlačenje mjera po ovome pitanju", napisao je ministar Šeranić.
U ovome entitetu je naglo porastao broj zaraženih osoba i u ponedjeljak je zabilježeno 69 novih pozitivnih slučajeva na testiranju na virus Covid-19.

Ministar zdravstva je pojasnio kako se u Republici Srpskoj planira postupno povlačenje mjera koje su trenutačno na snazi, te da svaki korak k ublažavanju ograničenja ili povlečenja određene mjere zahtjeva procjenu epidemiološke situacije u tom trenutku.

On nije mogao procijeniti kakva će biti situacija u sljedećim mjesecima, nego tek da će sve ovisiti od epidemiološke situacije.

Potkraj travnja je čelništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predstavilo plan o nastavku natjecanja u Premijer ligi početkom lipnja i odigravanja utakmica Kupa, no konačna odluku o tom

e nije donesena jer ovisi i o mjerama vlasti prema epidemiji koronavirusa. Bilo je predviđeno da prvenstvo počne 7. lipnja, a do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških kola.

Do prekida natjecanja lider na ljestvici bila je momčad Sarajeva s 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara s tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close