Champions League

Maccabi srušio Juventus, Kopenhagen zaustavio City

Nogometaši Maccabi Haife priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Juventus s 2-0 u susretu 4. kola H skupine Lige prvaka ostvarivši tako prvu pobjedu u ovom natjecanju u posljednjih 20 godina.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2022. u 23:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelskom prvaku ovo je tek treći nastup u Ligi prvaka nakon sezona 2002./03. i 2009./10., a posljednju pobjedu Maccabi je u "elitnom društvu" ostvario prije 20 godina porazivši Manchester United s 3-0. Te sezone momčadi iz Haife je bila treća u skupini nastavivši natjecanje u Kupu UEFA.

Juve je ovim porazom samo produbio krizu gurnuvši Massimiliana Allegrija korak bliže otkazu nakon što je talijanski velikan u posljednjih devet susreta u svim natjecanjima ostvario samo dvije pobjede.

Domaćin je poveo već u sedmoj minuti golom Omera Atzilija, a isti je igrač u 42. minuti sjajno pogodio i za 2-0. Izraelski sastav je mogao do gola i u 12. minuti, no udaraca Tjaronna Cheryja je završio u okviru gola.

Juventus je u prvom dijelu bio nemoćan, jedinu pravu priliku gosti su imali u završnici prvog dijela, no Dušan Vlahović nije bio precizan. U nastavku susreta Juve je nešto pokušavao, ali nije uspio zabiti niti utješni pogodak.

U prvom susretu 4. kola iz skupina G FC Kopenhagen i Manchester City su odigrali 0-0. Prošlog tjedna su "Građani" počastili danskog prvaka s "petardom", no uzvrat na Parkenu je završio bez golova.

Bio je to prvi Cityjev remi u skupini nakon tri uzastopne pobjede uz razliku pogodaka 11-1, dok je Kopenhagen već četvrti domaći susret u skupinama LP odigrao 0-0 (City, Sevilla, Porto, Leicester City).

Engleski prvak je u Danskoj nastupio bez Erlinga Haalanda kojeg je Pep Guardiola odlučio odmoriti. Norveški napadač je dobio poštedu prvi put ove sezone, a umjesto njega zaigrao je Julian Alvarez.

Ovim bodom u Kopenhagenu nogometaši Cityja osigurali su prolaz u fazi Lige prvaka po skupinama. 

       
Standings provided by Sofascore
   


Kopirati
Drag cursor here to close