Monaco nije iskoristio kiks Bresta

Ludo kod Francuza: Četiri crvena kartona i dva autogola

Monaco je propustio priliku da se nakon današnjih utakmica probije na drugo mjesto. Brest i Lille su remizirali u derbiju kola, ali Monaco na svom terenu, nije osvojio više od boda protiv Lorienta.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2024. u 17:38 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sadržajne smo utakmice gledali u današnjem popodnevnom rasporedu francuske Ligue 1. Četiri crvena kartona, 2 autogola, 3 poništena pogotka i gol Bakayoka protiv svog Monaca u posljednjim sekundama utakmice je ono što su nam današnje četiri utakmice 26. kola ponudile.

Brest i Lille u derbiju kola bez pobjednika, Reims svladao Metz

Brest i Lille su na stadionu Francis-Le Ble odigrali neriješeno 1:1. Goste je u vodstvo doveo Kanađanin i drugi strijelac lige Jonathan David, a pogodak vrijedan boda za domaće je postigao Martin Satriano u 79. minuti.

Ovim je remijem Brest zadržao niz nepobjedivosti na svom travnjaku. Tako su s današnjom utakmicu upisali devetu utakmicu u nizu bez poraza. Posljednja momčad koja je slavila na velebnom Francis-Le Bleu bio je PSG koji je 29. listopada slavio rezultatom 2:3.

Derbi kola opravdao je očekivanja. U prvom dijelu gledali smo tešku i ne toliko sadržajnu utakmicu s prilikama, no to i ne čudi s obzirom na to da su se susrele prva i četvrta obrana lige.

Prvo poluvrijeme tek vrijedi izdvojiti po jednu priliku s obje strane. Brest je u 28. minuti zatresao vratnicu preko Del Castilla kojeg je sjajno proigrao Camara, dok su na drugoj strani gosti imali još bolju priliku tri minute kasnije.

Del Castillo je neoprezno izgubio loptu na sredini terena, Gomes se sjurio prema golu domaćih i dodao za usamljenog Zhegrova čiji udarac u situaciji 1 na 1 brani Bizot.

Mreža se prvi put trese u 67. minuti kada je pogodio David za vodstvo Lillea. Ovo mu je bio 15. pogodak u sezoni, a vratar Bizot je savladan nakon čak 547 minuta bez primljenog pogotka na domaćem terenu. Asistirao je Gomes i upisao svoje šesto dodavanje za gol što ga čini najboljim asistentom Lillea.

Domaći dolaze do izjednačenja u 79. minuti kada je Satriano pogodio drugi put u sezoni.

Do kraja je Lille mogao doći i do punog plijena, ali projektil Benjamina Andrea u 86. minuti i šut Ounasa iz slobodnjaka tri minute kasnije Bizot je oba puta sjajno intervenirao i osigurao bod svojoj momčadi.

Ovim je bodom Lille skočio na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Imaju 43 boda, koliko i peti Nice, dok je Lens na šestom mjestu s bodom manje.

Reims zadržao Metz na pretposljednjem mjestu

Reims je na domaćem terenu slavio protiv Metza minimalnim rezultatom 2:1. Za domaće su pogađali Diakite i Ito, dok je za goste jedini pogodak postigao Atta.

Domaći su prvi došli u vodstvo preko Diakitea u trećoj minuti. On se izborio za prostor u šesnaestercu i odlično reagirao na dodavanje Khadre. Bio je ovo drugi uzastopni pogodak za 20-godišnjeg napadača domaćih nakon što je prošlo kolo bio precizan i protiv PSG-a u remiju 2:2.

Reims je uspio povećati vodstvo u 12. minuti preko Agbadoua, ali je pogodak poništen zbog prekršaja.

Nakon toga gosti se u potpunosti vraćaju u utakmicu. U 15. minuti precizan je bio Atta na asistenciju Kevina Van Den Kerkhofa. S rezultatom 1:1 se otišlo na poluvrijeme.

Do ponovnog vodstva domaći stižu u 79. minuti. Strijelac je japanski napadač Junya Ito, a asistent je, kao i kod prvog gola, Reda Khadra. To je bio i konačni rezultat.

Sljedeće kolo Reims će ići na gostovanje protiv Lyona, a Metz na svom stadionu čeka susret s Monacom.

Monaco u infarktnoj završnici ispustio bodove

Monaco je na domaćem terenu ispustio bodove u zadnjim sekundama, a kaznio ih je njihov bivši igrač Bakayoko. Bilo je 2:2, a imali smo priliku vidjeti po dva gola i isto toliko autogolova.

Krenulo je atraktivno u Monacu, gosti su došli u vodstvo već nakon 33 sekunde utakmice. Bamba je sjajno pobjegao obrani domaćih i odapeo projektil u suprotnu stranu, a njegov se udarac od vratnice s(p)retno odbila u braniča domaćih, Wilfrieda Singa koji postiže autogol i dovodi Lorient u vodstvo.

Bio je ovo najbrži pogodak u povijesti Lorienta kada su u pitanju pogoci u Ligue 1.

Autogol na autogol

Nakon toga je krenula totalna opsada Monaca na gol gostiju. Nakon 23 minute imali su čak devet udaraca prema vratima Mvogoa, a vrijedi izdvojiti pokušaj Golovina u osmoj minuti koji nije iskoristio situaciju 1 na 1 sa švicarskim čuvarom mreže. Minamino je prijetio dva puta, ali bezuspješno, a njima se pridružio i Akliouche čiji udarac s desetak metara sigurno sprječava gostujući vratar.

Autogolom su na drugoj strani uzvratili i gosti te vratili utakmicu na početak. Igrala se 27. minuta, a nakon jednog bezazlenog centaršuta domaćih Formose Mendy je želio prsima spustiti loptu do svog vratara, no nije opazio da je Mvogo već bio krenuo prema lopti te je branič gostiju tako vratio Monaco u utakmicu. Dva autogola u 27 minuta utakmice ne viđaju se često.

Krajem prvog dijela Lorient ima dvije odlične situacije. Prvo je udarac Le Brisa obranio Majecki, potom je poljski vratar zaustavio i Ponceaua.

Drugo poluvrijeme je bilo još atraktivnije i sadržajnije. U 49. minuti kapetan domaćih Wissam Ben Yedder prima sjajnu loptu koju je poslao Fofana, a njegov volej pogađa samo u vratara gostiju.

Preokret domaćina

Monaco do potpunog preokreta dolazi u 60. minuti. Strijelac je Fofana, a pogodio je glavom iz peterca nakon sjajnog centaršuta Golovina.

Domaći nastavljaju dominirati pa tako u 65. minuti Minamino nakon sjajne akcije šutira iz voleja s desetak metara, ali Mvogo upisuje svoju šestu obranu danas.

Bamba je mogao vratiti utakmicu na početak u 75. minuti i kazniti sve pogreške domaćina, ali njegov udarac zaustavlja Majecki.

Dva crvena i pogodak u zadnjim sekundama

Onda u posljednjih deset minuta gledamo dva crvena kartona. Prvo je kod domaćina isključen Zakaria u 80. minuti kada je zaradio drugi žuti karton, a njemu se na ranijem tuširanju priključio Aiyegun Tosin koji je u 89. minuti otvorenim đonom startao na zglob Singa što je sudac Dechepy bez previše razmišljanja kaznio izravnim crvenim kartonom.

Da ovaj show bude potpun, pobrinuo se Bakayoko koji je u 95. minuti sjajno pogodio glavom u rašlje gola Majeckog i tako se bivši igrač kluba iz Kneževine pobrinuo da Lorient odnese bod sa stadiona Louis II.

Sljedeće kolo Monaco ide u goste Metzu, a Lorient će na svom stadionu dočekati drugoplasirani Brest. Monaco se sada nalazi na trećem mjestu sa bodom manje od Bresta koji je drugi i tri boda više od četvrtog Lillea. Lorient se ovim bodom drži taman dovoljno iznad zone ispadanja. Imaju 26 bodova, dok Nantes ima bod manje.

Clermont upisao važnu pobjedu u borbi za opstanak

Clermont je na domaćem terenu upisao važnu pobjedu 2:1 protiv Le Havrea u borbi za opstanak. Za domaće je dva puta pogađao Muhammed Cham, dok je za goste postigao Ayew.

Prvi pogodak Cham postiže u 12. minuti kada i dovodi domaće u vodstvo. Gastien je poslao savršenu dijagonalu za Neta Borgesa koji daje povratnu gdje spremno čeka Cham. Bio je ovo tek peti pogodak Clermonta na zadnjih osam utakmica.

Potom gledamo glupost domaćeg napadača Elbasana Rashanija. On je isključen u 30. minuti zbog prigovora. Prvo ga je sudac Bollengier kaznio žutim kartonom, da bi Kosovar nastavio prigovarati što je primoralo arbitra ove utakmice da mu automatski pokaže i drugi žuti karton.

Gosti dolaze do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je sjajnim prodorom pogodio Ayew. Svoj treći ove sezone u ligi.

Kada se činilo da ćemo s ovim rezultatom otići na odmor, Clermont je dobio jedanaesterac u četvrtoj minuti nadoknade. Siguran realizator je bio Muhammed Cham i s 2:1 se otišlo u svlačionice.

Dva poništena gola i još jedan crveni karton

Clermont sjajno otvara drugo poluvrijeme. U 60. minuti dolaze do 3:1 kada je pogodio Virginius, ali je nakon VAR intervencije pogodak poništen zbog zaleđa.

Šest minuta kasnije gledamo drugi crveni karton na ovoj utakmici. Zbog ružnog starta drugi žuti karton je zaradio Targhalline.

Domaći ponovno postižu pogodak za dva gola razlike, ali sada Matsimin pogodak biva poništen zbog igranja rukom.

U konačnici je Clermont uspio, unatoč svemu, upisati vrlo važnu pobjedu u borbi za opstanak. Posljednja momčad lige ovom se pobjedom popela na 20 bodova, šest manje od 15. Lorienta koji trenutno nije u opasnosti od ispadanja.

Kopirati
Drag cursor here to close