Igrao i na Grbavici

VIDEO I Francuzi pronašli zamjenu za Mbappéa

Bosanskohercegovački navijači imali su ga priliku upoznati u listopadu prošle godine, kada je nastupio za mladu francusku reprezentaciju u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine na Grbavici.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2024. u 00:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako Parižanima nije dugo trebalo da pronađu novog Mbappéa. S obzirom na to da je skoro sve riješeno i da će Kylian napustiti parišku prijestolnicu i preseliti u Real Madrid na ljeto, potrebno je bilo pronaći novog ljubimca među najvatrenijim navijačima "Svetaca".

Warren Zaire-Emery, mladi francuski veznjak koji je ponikao u Parizu, zaradio je velike simpatije domaćih navijača. Prije nekoliko dana napunio je tek 18 godina, ali već uvelike igra važnu ulogu u prvoj momčadi PSG-a.

2022. godine u šestom mjesecu potpisao je profesionalni ugovor na tri godine s francuskim velikanom. Prvi seniorski debi zabilježio je pod trenerom Christophe Galtierom u prijateljskoj utakmici protiv Quevilly-Rouena.

Najmlađi debitant u povijesti PSG-a

Prvu službenu utakmicu odigrao je 6. kolovoza iste godine kada je ušao kao zamjena u 5:0 pobjedi protiv Clermonta na gostovanju. Debitirao je sa 16 godina i 151 danom učinivši ga tako najmlađim debitantom francuskog prvaka u povijesti. Također je iste sezone igrao i Ligu prvaka čime je postao i najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za PSG u najprestižnijem klupskom natjecanju.

Također je u utakmici francuskog kupa 7. siječnja 2013. u pobjedi na gostovanju protiv Chateaurouxa postao najmlađi starter u klupskoj povijesti te pogotkom 1. veljače iste godine protiv Montpelliera okrunio se titulom najmlađeg strijelca u povijesti kluba sa 16 godina i 330 dana.

Najmlađi francuski strijelac

Pogotkom protiv Borussije Dortmund 13. prosinca 2023. godine postao je najmlađi francuski strijelac u povijesti tog natjecanja sa 17 godina i 280 dana.

Kad je u pitanju nacionalna karijera, s tek napunjenih 18 godina već uživa status kapetana francuske U-21 selekcije koju vodi legendarni Thierry Henry.

Nastup na Grbavici

Bosanskohercegovački navijači imali su ga priliku upoznati u listopadu prošle godine, kada je nastupio za mladu francusku reprezentaciju u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine na Grbavici. Trikolori su u uzbudljivoj utakmici slavili preokretom 1:2 kasnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, a Zaire-Emery igrao je cijelu utakmicu i bio jedan od najboljih pojedinaca.

Uživa status ljubimca kod navijača

Vatreni navijači PSG-a ga obožavaju. S obzirom na to da mu sljedeće godine na ljeto ističe ugovor s francuskim klubom, već je počela priča kako klub priprema novi ugovor za mladog Emerya. Navijači su to s velikim odobravanjem pozdravili, poslavši poruku preko transparenta na utakmici Parisa upućenoj Zaire-Emeryu: „Warren, sadašnjost i budućnost“.

Predsjednik PSG-a Al Khelaifi se također oglasio povodom situacije s francuskim veznjakom, rekavši za medije kako žele izgraditi momčad koja može igrati zajedno sljedećih 6 do 8 godina.

"Imamo najmlađu momčad u četvrtfinalu Lige prvaka. Također smo najmlađa momčad u najboljih deset europskih klubova i to nas čini ponosnima,"  rekao je predsjednik Parižana za RMC.

Video: Warren Zaire-Emery

Usmjerivši fokus na mladog Zaire-Emerya čini se kako Francuzi polako, ali sigurno, uspijevaju preboljeti budući odlazak Mbappéa. To se dalo zaključiti iz izjave trenera francuskog prvaka, Luisa Enriquea koji je za Prime Video rekao:

"Mbappéu želim sve najbolje u budućnosti. Odličan je igrač i još bolja osoba. Uistinu mu želim svu sreću.“

Kopirati
Drag cursor here to close