McDonald's poslao ponudu koja se ne odbija

Francuska liga mijenja svoj naziv

Barata se velikim brojkama. Neki navode kako je McDonald's spreman potpisati trogodišnji ugovor s cifrom od 20 milijuna eura po sezoni.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2024. u 20:12 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suvremenom nogometu, financijski interesi postaju sve dominantniji, oblikujući ne samo igračka kadrovska pojačanja, već i imidž samih natjecanja.

Trend u kojem sponzorstva lanaca brze hrane postaju sve prisutnija u svijetu nogometa, oslikava transformaciju ovog sporta u sferu koja više nije isključivo vezana uz sportske vrijednosti, već postaje i marketinški alat globalnih korporacija.

Ovaj fenomen ne samo da ističe sve snažniji utjecaj novca u nogometu, već i postavlja pitanje u kojoj mjeri takvi sponzori potiču zdrav način života, koji je inače bitan aspekt sportske kulture.

Francuska Ligue 1, službeno Ligue 1 Uber Eats zbog sponzorskih razloga, mijenja naziv. Kako prenose ugledni francuski mediji, prvenstveno RMC Sport. glavni sponzor Uber Eats koji je u francuskom nogometu od sezone 2020./21. ne može ispratiti ponudu McDonald'sa koji žele uzeti pravo glavnog sponzora od sljedeće sezone.

Tako bi od sljedeće sezone, navode mediji u Francuskoj, najviši rang domaćeg prvenstva trebao nositi službeni naziv Ligue 1 McDonald's

Barata se velikim brojkama. Neki navode kako je McDonald's spreman potpisati trogodišnji ugovor s cifrom od 20 milijuna eura po sezoni.

Uber Eats je online platforma za naručivanje i dostavu hrane koja je pokrenuta od strane tvrtke Uber 2014. godine. Djeluje u 45 zemalja i više od 6000 gradova. Osnivači su Travis Kalanick i Garrett Camp, a glavno zapovjedništvo smješteno je u San Francisu, Kaliforniji.

Dogovor o sponzorstvu s francuskom ligom postigli su 2020. tijekom pandemije Covid-19, a trenutno plaćaju 15 milijuna eura po sezoni, čime ne mogu parirati McDonald'su koji je ponudio 5 milijuna više.

Kopirati
Drag cursor here to close