Sjajan gol Kovačića

Ludnica za poluvrijeme, na kraju remi

Sve do finiša prvog poluvremena je izgledalo kako Reedsi drže utakmicu pod kontrolom, a onda je strašan gol postigao Mateo Kovačić koji je pogodio nakon što se lopta odbila u visokom luku poslije slobodnog udarca.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2022. u 19:08 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri odigrane utakmice u terminu od 15 sati, priča je u nedelju zaključena na terenima Premiershipa derbijem Chelsea - Liverpool, koji je još jednom potvrdio koliko je teško prognozirati pobjednika bilo koje utakmice u Engleskoj, posebno jedne ovakve. Na kraju je i drugi duel Chelseja i Liverpoola završio bez pobjednika. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, ovaj put je bilo 2:2.

Derbi je svakako imao svoju uvertiru. Reedsi su stigli bez Klopa, dok se Tuchel zakačio s Lukakuom koji je izjavio da mu se ne sviđa sustav igre u Chelseaju, u kojeg se prošlog ljeta vratio, stigavši iz milanskog Intera, pa je završio na hlađenju.

Na terenu, prvi je na sceni Senegalac Mane koji je nakon 12 sekundi igre zaradio najbrži žuti karton u povijesti Premiershipa. Mane je žestoko laktom udario Cesara Azpilicuetu, nakon čega je Španac ostao ležati na travnjaku. Igrači i navijači Chelseaja tražili su crveni karton, ali je Anthony Taylor odlučio da se sve završi na žutom kartonu.

Nakon toga je u šestoj minuti Mandy skida zicer Salahu. Dvije minute kasnije Chalobah pravi veliku grešku, loše intervenira glavom, Mane pogađa za vodstvo gostiju.

Fenomenalnu loptu u prostor dobio je Salah, Marcus Alonso nije mogao zaustaviti Egipćanina koji je odlučio šutirati u bliži ugao. Mandy je još jednom savladan. Sve do finiša prvog poluvremena je izgledalo kako Reedsi drže utakmicu pod kontrolom, a onda je strašan gol postigao Mateo Kovačić koji je pogodio nakon što se lopta odbila u visokom luku poslije slobodnog udarca. Tri minute kasnije sve je na početku, zahvaljujući Pulišiću.

Opet je Liverpool opasniji u ranoj fazi drugog dijela ali nema gola. Salah je imao dvije situacije, ali je u oba slučaja Mandy izašao kao pobjednik. Nakon toga i Chelsea prijeti. Sada je u glavnoj ulozi Pulišić, jednom brani Kelleher, drugi put lopta ide preko gola.

Chelsea je u završnici stvorio pritisak, bio je opasniji u igri prema naprijed ali do gola nije došao.  Na kraju je ostalo 2:2, što je svakako rezultat koji najviše odgovora vodećem Manchester Ciytju. 

Kopirati
Drag cursor here to close