Problemi na Otoku

Tuchel odjurio sa stadiona: ''Tko će mi igrati u nedjelju? Svi su nam ozlijeđeni''

Masa je zaraženih igrača, od kojih su se neki tek vratili, neki se vraćaju iz virusa, a broj ozlijeđenih jučer je dodatno porastao.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2021. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je išlo po planu za domaće na Stamford Bridgeu protekle večeri, do ulaska u sudačku nadoknadu drugog poluvremena. Tada je Marc Cucurella, nekadašnji junior Barcelone ubacio loptu u kazneni prostor, a Danny Welbeck, nekadašnja špica Arsenala i Manchester Uniteda smjestila je u mrežu nemoćnog Edouarda Mendyja za 1:1.

Bio je to dvoboj 20. kola Premier lige između Chelseaja i Brightona, bio je to uostalom prvi pogodak Galebova s juga Engleske ikada na tom londonskom stadionu u jednoj prvenstvenoj utakmici najvišeg ranga. Ogolilo je to prvaka Europe još jednom, nastavljena je serija podbačaja u prosincu u kojem se Manchester City debelo odvojio od Chelseaja i Liverpoola koji su iza njega, pišu Sportske novosti.

Situacija u zapadnom Londonu dobro je poznata. Masa je zaraženih igrača, od kojih su se neki tek vratili, neki se vraćaju iz virusa, a broj ozlijeđenih jučer je dodatno porastao. Na popisu su bekovi Reece James i Andreas Christensen. Prvi je ozlijedio stražnju ložu zbog čega je sredinom prvog dijela morao izaći iz igre, a Englezi su oprezni u prognozama koliko ga neće biti na terenu.

Thomas Tuchel nakon utakmice bio je - bijesan. Što zbog nedosuđenog jedanaesterca za njegovu momčad, u trenutku kada je Christian Pulisic srušen u kaznenom prostoru, što zbog situacije koja je prethodila izjednačujućem pogotku Brightona, a u kojoj je poništen gol Chelseaja, odnosno Masona Mounta za nesuđenih 2:0.

''Svi su nam ozlijeđeni! Nemam više krilnih bekova. Evo nam Reecea Jamesa, stavili su mu štake. Nemam što reći. Tko će nam igrati u nedjelju protiv Liverpoola? Pa ja moram naći igrače koji će to moći'', govorio je shrvani Tuchel.

City je odmaglio jučerašnjom pobjedom kod Brentforda za još malo, a duel Chelseaja i Liverpoola bit će onaj u kojem ćemo saznati tko će Građanima iz Manchestera biti najbliža pratnja na ulasku u drugu dionicu lige.

''Samo igramo, igramo i igramo. Ovakve stvari treba probaviti, nije lagano. Kandidati za titulu? Molim vas, pa to je uopće glupo i za reći. Kako ćemo kandidirati za titulu kada imamo sedam zaraženih igraća i još šestoricu koji ne mogu igrati po dva mjeseca i više. Bilo bi glupo misliti da se možemo natjecati za titulu ovakvi. Ovo je stvarnost i moramo se prilagoditi situaciji'', rekao je trener Chelseaja.

Kopirati
Drag cursor here to close