Ahmedhodžić starter

Ludilo Premiershipa, preokreti Ville i Tottenhama u dubokoj nadoknadi

Aston Villa je s 3:1 na svom terenu pobijedila Crystal Palace nakon što je gubila sve do 88. minute. Igrači Unaija Emeryja u ludoj završnici izveli su preokret, postigavši dva pogotka u sudačkoj nadoknadi.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji nogometa posebno navijači BiH su čekali ovo kolo Premiershipa, prije svega ih je interesirao status Anela Ahmedhodžića u dresu Sheffield Uniteda. Ništa se posebno nije dogodilo, Anel je očekivano bio starter, odradio je cijeli susret u formaciji 3-5-2 zauzeo je mjesto centralnog stopera.

Utakmica je obilježila pomalo nevjerojatna nadoknada od 16 minuta. Sheffield United je stigao do prednosti u 74. minuti golom Gustava Hamera. Tottenham u dugoj sudačkoj nadoknadi napravio preokret. Brazilski napadač, koji je ovaj tjedan rekao da će "potražiti psihološku pomoć" za probleme s kojima se borio izvan terena, Richarlison je ušao s klupe i zabio na asistenciju Ivana Perišića.

Tri minute kasnije, u 11. minuti nadoknade pobjedu je donio Šveđanin Dejan Kuluševski, sada je asistent bio Richarlison. Obrana Sheffield Uniteda je bila pod velikim pritiskom, definitivno nije najbolje reagirala.

Manchester City je odigrao utakmicu u svom stilu. Građani su lošije otvorili utakmicu na gostovanju kod West Hama. Bila je to klasična akcija u 36. minuti, bijeg Coufala po boku, centaršut i gol Jamesa Warda-Prowsea. Međutim, ako se netko zna vratiti u utakmicu to je Manchester City. Prvo je sve sam uradio Jeremy Doku, onda je Álvarez proigrao Bernarda Silvu koji se probio kroz obranu West Hama. Za konačnih 1:3 se pobrinuo Haaland.

Joško Gvardiol igrao je za City do pete minute sudačke nadoknade, dok Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za nastup momčadi koja se vratila na vrh ljestvice s 15 bodova, dva više od Tottenhama i Liverpoola.

Aston Villa je s 3:1 na svom terenu pobijedila Crystal Palace nakon što je gubila sve do 88. minute. Igrači Unaija Emeryja u ludoj završnici izveli su preokret, postigavši dva pogotka u sudačkoj nadoknadi.Douglas Luiz i Leon Bailey su bili strijelci. Odsonne Edouard se pobrinuo za vodstvo gostiju u drugoj minuti prvog poluvremena. U sudačkoj nadoknadi prvo je Duran izjednačio na 1:1. Nakon toga je dosuđen jedanaesterac koji Douglas Luiz pretvara u gol, dok se za 3:1 pobrinuo Bailey u 101. minuti.

Ranije u subotu su igrači Liverpoola sa 3:1 kao gosti svladali Wolverhampton Wanderers. Domaće je u prednost doveo Hwang Hee-Chan (7), da bi početkom nastavka poravnao Gakpo (55), a u samoj završnici su Robertson (85) i Hugo Bueno (90+1-ag) dovršili preokret.

Već treći poraz u pet dosadašnjih kola upisao je Manchester United izgubivši na svom Old Traffordu od Brighton and Hove Albiona s 13. Gosti su poveli 3:0 preko Welbecka (20), Grossa (53) i Joaoa Pedra (71), da bi Mejbri (73) ublažio katastrofu Uniteda.

Brighton je četvrti na ljestvici s 12 bodova, dok je United tek 12. sa šest.

Kopirati
Drag cursor here to close