Premiership

Manchester City u završnici do bodova, Villa sigurna u gostima

Radost domaćih navijača je trajala tri minute. Rodri je snažnim i preciznim udarcem donio još jednu pobjedu aktualnom prvaku kojom se City izdvojio na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dva više od West Hama, Tottenhama i Arsenala.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2023. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sheffield United Anela Ahmethodžića je pokazao zube, pružio čvrst otpor Manchester Cityju, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz na domaćem terenu. Ekipa koju je umjesto Pepa Guardiole vodio njegov pomoćnik Juan Manuel Lillo imala je premoć, stvarala je prilike, ali je izostala uobičajena realizacija.

Tako je Erling Haaland u 37. minuti propustio realizirati penal pogodivši stativu. No, iskupio se u 63. minuti kad je na centaršut Jacka Grealisha glavom poslao loptu u mrežu. Sheffield se nije predavao, na pet minuta prije kraja domaći navijači su bili u euforiji kad je Jayden Bogle s desne strane iz kaznenog prostora pogodio suprotan donji ugao.

Međutim, radost domaćih navijača je trajala tri minute. Rodri je snažnim i preciznim udarcem donio još jednu pobjedu aktualnom prvaku kojom se City izdvojio na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dva više od West Hama, Tottenhama i Arsenala. Anel Ahmethodžić je odigrao dobru utakmicu, odradio je cijeli dvoboj baš kao i Joško Gvardiol na drugoj strani, dok je Mateo Kovačić izašao iz igre u 86. minuti.

Nakon teškog poraza od Newcastlea, Aston Villa se oporavila uvezavši tri pobjede zaredom u dva različita takmičenja. Danas je ekipa Unaija Emeryja imala raspoloženog Mattyja Casha koji je bio dvostruki strijelac na Turf Mooru. Dva gola je postigao do dvadesete minute. Zanimljivo je da Cash nije postigao gol za Aston Villu čitavih godinu i 117 dana

Na otvaranju drugog dijela Lyle Foster je vratio nadu Burnleyu, ali je pritisak domaćih slomio golom nakon kontre Diaby.Igrači Aston Ville su postigli 12 golova u posljednja tri susreta. Burnley je jedna od četiri momčadi koja još uvijek nije osvojila nijedan bod u novoj sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close