Ruše barijere

Bundesliga će u subotu će dobiti prvu žensku trenericu u povijesti

Pomoćna trenerica Union Berlina Marie-Louise Eta u subotu će postati prva žena na klupi jednog kluba u 60-godišnjoj povijesti Bundeslige.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa via AP / Marie-Louise Eta, prva žena na klupi jednog prvoligaša u Bundesligi

Nakon neočekivano lošeg ulaska u ovosezonsko bundesligaško natjecanje, vodstvo Union Berlina u reprezentativnoj stanci smijenilo je Ursa Fischera, trenera koji je u pet godina na klupi napravio senzacionalne stvari.

Union je ove sezone na posljednjem mjestu u Ligi, sa šest bodova (osvojenih u prva dva kola uz gol razliku 8:2 pa naredali devet poraza), a loše stoje i u senzacionalno izborenoj Ligi prvaka, gdje nakon četiri utakmice imaju tek jedan bod.

To je dovelo do teške odluke da smijene omiljenog trenera pa će momčad u subotu voditi privremeni trener Marco Grote, koji bi možda mogao i postati stalni, ako uprava donese takvu odluku.

Puno će toga vjerojatno ovisiti o rezultatu subotnjeg domaćeg susreta protiv Augsburga, gdje će dogoditi jedan povijesni trenutak.

Grote je naime za svoju prvu asistenticu postavio Marie-Lousie Etu, koja će tako postati prva žena na klupi jednog bundesligaša.

Ona je bivša nogometašica koja je prekinula karijeru s 26 godina, da bi se posvetila trenerskom poslu. Prilika u Unionu svakako je najveća u njenog dosadašnjoj karijeri, a ne treba nas čuditi kako je žena priliku dobila upravo u ovom klubu, koji je po mnogoćemu poseban u usporedbi s drugim njemačkim klubovima.

Kopirati
Drag cursor here to close