Evo i zašto

Lopta kojom je Džeko postigao gol protiv Milana odmah stavljena u staklenu kutiju

Džeko se upisao u strijelce zajedno s Federicom Dimarcom i Lautarom Martinezom u pobjedi 3:0
Sport / Nogomet | 19. 01. 2023. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko je sinoć postigao jedan od tri gola Intera u trijumfu nad Milanom u Superkupu Italije, a lopta koju je poslao u mrežu gradskog rivala je odmah stavljena u staklenu kutiju.

Džeko se upisao u strijelce zajedno s Federicom Dimarcom i Lautarom Martinezom u pobjedi 3:0, a glavni sudac utakmice Fabio Maresca je nakon svakog gola uzimao loptu koja je završila u mreži, te je odnio četvrtom sucu, a on ju je spremio u staklenu kutiju.

Mnogi su se pitali zašto je Maresca to učinio, a razlog je ubrzo otkrila kompanija Socios.com, koja je partner talijanskog nogometa.

Riječ je o platformi za kupnju tokena namijenjenoj navijačima i sportašima, a tokeni se mogu koristiti za kupovinu materijalnih proizvoda.

Sve tri lopte koje su završile u mreži Milana će biti stavljene na aukciju, prenosi Klix.

U licitaciji za loptu moći će sudjelovati navijači koji imaju minimalno 600.000 tokena, koliko iznosi početna cijena lopte.

Inače, Džeko je proglašen za igrača utakmice, a Interu je ovo bio sedmi naslov osvajača Superkupa Italije, čime se izjednačio upravo s Milanom na drugom mjestu. Juventus ih je osvojio najviše, čak devet.

Kopirati
Drag cursor here to close