Serie A

Džeko srušio Napoli i nanio mu prvi poraz ove sezone

U derbiju 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Napoli sa 1-0 nanijevši lideru Serie A prvi poraz ove sezone.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2023. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke u derbiju zabio je Edin Džeko u 56. minuti.

Inter je već u 4. minuti imalo lijepu priliku, no Federico Dimarco nije bio precizan. U 26. minuti je domaćin imao novu priliku, ali je Matteo Darmian promašio gol.

Prvu veliku priliku Napoli je imao nakon pola sata utakmice, ali je Piotr Zielinski loše pucao. U završnici prvog dijela okušao se i Romelu Lukaku, ali bez uspjeha.

Premda je u prvih 45 minuta bilo nekoliko izglednih situacija pred vratima Andrea Onane i Alexa Mereta niti jedan udarac nije upućen unutar gola. Pogodak smo napokon vidjeli u 56. minuti, kada je Edin Džeko sjajno zabio glavom nakon ubačaja Federica Dimarca. Bio je to njegov sedmi pogodak ove sezone. Pogodak Džeke OVDJE

Napoli je najbliže bio izjednačenju u 90. minuti kada je Giacomo Raspadori pucao unutar kaznenog prostora, no Onana je sjajno obranio. Dodajmo kako Marcelo Brozović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede, piše Hina.

Inter je ovom pobjedom vratio neizvjesnost u prvenstvo, ali i skočio na četvrto mjesto sa 33 boda, dok je Napoli i dalje na vrhu sa 41 bodom.

"Nerazzurri" sada imaju bod manje od trećeplasiranog Juventusa koji je na gostovanju pobijedio Cremonese sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Arkadiusz Milik u sudačkoj nadoknadi.

Udinese i Empoli remizirali su 1:1 u posljednjem ogledu 16. kola.

Na ljestvici vodi Napoli sa 41 bodom, Milan je drugi sa 36 bodova, a Juventus ima 34. Slijede Inter (33), Lazio (30), Roma (30)...

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close