Premier League

City utrpao šest komada, Liverpool sretno do bodova

Manchester City je deklasirao Nottingham Forest sa 6-0, dok je Liverpool golom u sudačkoj nadoknadi porazio Newcastle United sa 2-1. Vodeći Arsenal i dalje je stopostotan.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2022. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Aston Villu sa 2-1 upisavši i petu pobjedu. Topnici su na taj način sa stopostotnim učinkom i s ovakvom formom mogu parirati svim favoritima u Premier ligi.

Domaćin je poveo u 30. minuti golom Gabriela Jesusa, izjednačio je Douglas Luiz u 74. minuti, a samo tri minute kasnije Gabriel Martinelli je vratio Arsenal u vodstvo.

Aktualni prvak Manchester City je na krilima sjajnog Erlinga Haalanda deklasirao Nottingham Forest sa 6-0.

Mladi Norvežanin je postigao hat-trick u prvom poluvremenu utakmice postavivši dva nova rekorda Premier lige.

Ovaj 22-godišnjak postao je igrač koji je najbrže postigao dva hat-tricka u Premier ligi, to mu je uspjelo u petom nastupu, dok je prethodni najbolji rezultat bio 21 nastup Demba Ba.

Haaland je također, u prvih pet kola zabio rekordnih devet golova, jedan više od Sergia Aguera, također u dresu Cityja i Micka Quinna s Newcastleom.

Mladi Norvežanin je golove upisao u 12., 23. i 38. minuti i omogućio svojoj momčadi vodstvo 3-0 na poluvremenu. U nastavku susreta "Građani" su zabili još tri gola, a strijelci su bili Joao Cancelo (50), te Julian Alvarez (65, 87).

Liverpool je na Anfieldu pobijedio Newcastle United sa 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Fabio Carvalho u osmoj minuti nadoknade.

"Svrake" su povele u 38. minuti golom Alexandera Isaka, a izjednačio je Roberto Firmino u 61. minuti. U nastavku susreta "Redsi" su dominirali, imali su više od 70 posto posjeda lopte, uputili su 18 udaraca, gosti pet, te imali 13 kornera, gosti niti jedan, ali sve do osme minute nadoknade nisu uspjeli zabiti i drugi gol.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Salah je ubacio iz kornera, a Carvalho u gužvi zabio za pobjedu.

Londonski derbi između West Hama i Tottenhama završio je 1-1. Gosti su poveli autogolom Thila Kehrera u 34. minuti, a izjednačio je Tomaš Souček u 55. minuti.

AFC Bournemouth  i Wolverhampton odigrali su bez pogodaka.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close