Sheffield United na prvom mjestu

Dva gola Ahmedhodžića

Heckingbottom je odlučio u početnu postavu vratiti Anela Ahmedhodžića, dok je od prve minute starter bio i Thomas Doyle, za razliku McAteea i Bashama koji su završili na klupi. I očito je trener domaćih napravio dobar posao.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2022. u 01:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sheffield United se vratio na vrh Championshipa nakon sigurne, uvjerljive pobjede na Readingom 4:0. Heckingbottom je odlučio u početnu postavu vratiti Anela Ahmedhodžića, dok je od prve minute starter bio i Thomas Doyle, za razliku McAteea i Bashama koji su završili na klupi. I očito je trener domaćih napravio dobar posao. Od prve minute domaći su stvorili pritisak koji je rezultirao ranim golom Škota McBurniea u 11. minuti.

Do početka drugog dijela rezultat se nije mijenjao, a onda je na scenu stupio Ahmedhodžić koji iz neposredne blizine, pogađa za 2:0. Senegalac Ndiaye je osigurao trijumf Sheffielda u 62.minuti, dok je reprezentativac BiH zakucao drugi put loptu u mrežu Lumleya na devet minuta prije kraja. Anel je trenutačno na 457 minuta, tri postignuta gola i jednoj asistenciji.

Video: Sheffield United 4-0 Reading

.

Kopirati
Drag cursor here to close