Liverpool siguran, gol posvetili Luisu Diazu

Tijekom proslave gola Jota je okružen suigračima, podigao dres svog suigrača Luisa Diaza koji proživljava teške trenutke posljednja dva dana.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2023. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni velikog derbija na Old Traffordu odigrane su još četiri utakmice 10. kola Premiershipa. Liverpool je očekivano osvojio tri boda, dok je svoju pozitivnu seriju u prvenstvu nastavila Aston Villa.
Redsi su na svom Anfieldu bili sigurni protiv Nottingham Foresta, glavninu posla su obavili u prvom poluvremenu. Diogo Jota
je bio strijelac prvog gola u 31. minuti.

Tijekom proslave gola je okružen suigračima, podigao dres svog suigrača Luisa Diaza koji proživljava teške trenutke posljednja dva dana. Urugvajski napadač Nunez udvostručio je prednost četiri minute kasnije svojim šestim klupskim golom u sezoni.

Na kraju su se spetljali golman Turner i zamjena Harry Toffolo, njihov poklon je iskoristio Mohamed Salah u 77. minuti utakmice. Salah je tako postao tek treći igrač u povijesti kluba koji je zabio u svakoj od prvih pet utakmica domaće lige u sezoni.

Dominik Szoboszlai je imao dvije asistencije u ovom ovoj utakmici. Nogometaši Nottingham Foresta nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu domaćih koji su sada na četiri boda od vodećeg Tottenhama.

Aston Villa je upisala svoju 12. uzastopnu domaću pobjedu u Premiershipu porazivši Luton Town sa 3:1. John McGinn (17), Moussa Diaby (49) i Tom Lockyer (62-ag) bili su strijelci za Villu, dok su gosti ublažili poraz nakon bizarnog autogola gola Emiliana Martineza u 83. minuti. Ezri Konsa je nespretno glavom šutirao, pogodio prečku, a lopta se odbila od argentinskog golmana i završila u golu. Srećom po njega i njegovu ekipu utakmica je bila već rezultatski odlučena.

U posljednjoj utakmici ovog termina Brighton je pred domaćom publikom remizirao 1:1 s Fulhamom. Domaćinima je vodstvo donio Evan Ferguson (26.), da bi Joao Palinha (65.) izborio bod londonskoj ekipi. Brighton je na sedmom mjestu ljestvice sa 17, a Fulham na 14. s 12 bodova.

Everton je uzeo tri vrijedna boda kod West Hama. Presudnim za krajnji rezultat pokazao se gol Dominic Calvert-Lewina koji je pogodio mrežu domaćih u 51. minuti s ruba kaznenog prostora. Ovo je bila poprilično emotivna utakmica za ekipu Evertona s obzirom na smrt njihovog vlasnika Billa Kenwrighta.

Kopirati
Drag cursor here to close