Tri utakmice Premiershipa

Hat trick Nketiaha, prvo slavlje Bournemoutha

Svoj niz bez poraza nastavio je Arsenal iako je Arteta imao problema sa sastavom s obzirom na to da nije mogao računati na neke važne igrače, međutim u takvoj situaciji svoju priliku je iskoristio Eddie Nketiah.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2023. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Premiershipu su odigrane tri utakmice desetog kola u kojima je postignuto deset golova. Sve je krenulo od utakmice na Stamford Bridgeu gdje je Chelsea ugostio Brentford. Brentford je došao do svoju treće pobjede u sezoni zahvaljujući golovi Ethana Pinnocka i Bryana Mbeuma.

Iako su imali statistiku na svojoj strani, iako su uputili više udaraca na gol gostiju, igrači Chelsea nisu izbjegli deveti poraz. Pinnock je pogodio glavom nakon kornera u 59.minuti, dok je sudbinu domaćih zapečatio Mbeumo u šestoj minuti sudačke nadoknade. Golman Roberto Sanchez je krenuo prema naprijed, domaći su imali korner, a onda je došla kontra gostiju i gol Chelseaja je ostao prazan.

Svoj niz bez poraza nastavio je Arsenal iako je Arteta imao problema sa sastavom s obzirom na to da nije mogao računati na neke važne igrače, međutim u takvoj situaciji svoju priliku je iskoristio Eddie Nketiah koji je zabio svoj prvi hat-trick u Premiershipu. Posebno je efektan bio treći gol u 58. minuti.

Prva dva su došla u 28 i 50 minuti. U završnici utakmice mrežu gostiju zatresli su Fabio Vieira s bijele točke u 88. minuti, odnosno Tomiyasu u šestoj minuti nadoknade. Arsenal sada ima 24 boda, dva manje od vodećeg Tottenham Hotspura, a tri više od trećeg Manchester Cityja koji će u nedjelju gostovati kod Manchester Uniteda. Sheffield United je i dalje na samo jednom bodu. Nakon svega, Paul Heckingbottom će teško ostati na klupi trenutačno najlošije ekipe lige.

Svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni proslavili su i igrači Bournemoutha koji su uspjeli napraviti preokret protiv Burnleya. Gosti su poveli golom Taylora u 11. minuti. Isti taj Taylor je izgubio loptu Semenyo je to kaznio za 1:1. Na kraju je čovjek odluke bio Philip Billing koji je uhvatio na spavanju Jamesa Trafforda golmana Burnleya i efektno ga lobovao. Činilo se kako je Jay Rodriguez osigurao bod gostima, ali je onda gol nakon provjere WAR-a koja je trajala šest minuta poništen zbog offsidea.

Kopirati
Drag cursor here to close