Carabao Cup

Liverpool obranio prednost iz prve utakmice i izborio finale Liga kupa

Nogometaši Liverpoola drugi su finalisti Liga kupa. U uzvratnom susretu protiv Fulhama odigrali su 1:1 i tako obranili prednost stečenu u prvom dvoboju. U finalu ih očekuje Chelsea.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2024. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet uzastopnih pobjeda, a osam utakmica zaredom bez poraza u svim natjecanjima imao je Liverpool. Redsi su taj niz večeras produžili na devet, a iako nisu slavili, imali su razloga za zadovoljstvo.

Na Craven Cottageu igrali su uzvratnu utakmicu polufinala Liga kupa protiv Fulhama i branili prednost od 2:1 iz prvog susreta. Na koncu je završilo rezultatom 1:1.

Liverpool je iz svoje prve, prave šanse stigao do pogotka. Luis Diaz je prvo nadskočio Timothyja Castagnu i s loptom utrčao u kazneni prostor. Šutirao je iskosa u prvi kut, a lopta je ušla u gol iza Bernda Lena.

U drugom poluvremenu Andreas Pereira mogao je poravnati, no pogodio je okvir gola, nakon čega su dvije šanse imali gosti. Prvo Harvey Elliot, a zatim i Darwin Nunez, no promjene rezultata nije bilo.

Nada Fulhama probudila se u 77. minuti kada je asistirao Harry Wilson, a poentirao Issa Diop. Do kraja se stanje na semaforu više nije mijenjalo.

Sažetak utakmice OVDJE

Finalna utakmica Liga kupa je na rasporedu 25. veljače na Wembleyju, a dvoboj Liverpoola i Chelseaja bit će repriza finala otprije dvije godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close