Jedan od najvećih

Liverpool objavio: Klopp napušta klupu

"Nakon vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, raslo je poštovanje prema vama".
Sport / Nogomet | 26. 01. 2024. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je služeno objavio da će Jürgen Klopp, jedan od najuspješnijih trenera u povijesti tog kluba, na kraju sezone odstupiti s trenerske dužnosti. Nijemac će tako na klupi kluba s Anfielda provesti ukupno nešto manje od devet godina, u kojima je osvojio sve što je mogao.

"Na izmaku sam snaga i dugujem vam istinu"

Vijest je objavljena na Liverpoolovoj službenoj stranici i sigurno će šokirati navijače s Anfielda usprkos ranijim glasinama da se približava kraj Kloppove ere. On je sam obrazložio svoju odluku: "Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali mogu to objasniti - ili barem pokušati objasniti.

Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim momčad, volim osoblje. Volim sve. Ali to što donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je moram donijeti.

Video: ‘Why I’ve Made The Decision To Leave Liverpool’ | Jürgen Klopp | The Full Interview

Kako da to kažem, ja sam na izmaku snaga, ponestaje mi energije. Sada nemam problema, očito, znao sam već dulje da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Međutim, znam da ne mogu raditi posao opet, i opet, i opet, i opet. Nakon vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, raslo je poštovanje prema vama, ljubav prema vama i najmanje što vam dugujem je istina - ovo je istina."

Liverpoolu je donio naslov nakon 30 godina čekanja i Ligu prvaka

Klopp je Liverpool preuzeo krajem 2015. godine kao klub koji je u prethodnih osam sezona samo tri puta završio među četiri najbolje engleske ekipe. Od tada do danas je osvojio sve. Nakon izgubljenog finala Lige prvaka 2018. godine iduće je postao prvak Europe, a 2020. je klubu donio prvi naslov prvaka nakon 30 godina čekanja.

S Liverpoolom je osvojio po jedan trofej u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao izuzev Europa lige, a to su uz Ligu prvaka i Premier ligu još Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Fa Kup, Liga kup i Community Shield, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close