FC Liverpool

Klopp poludio, Premier liga priznala sudačku pogrešku

Nogometaši Tottenhama u dramatičnoj su utakmici sedmog kola engleske Premier lige pobijedili na domaćem terenu Liverpool 2-1, autogolom Matipa u 96. minuti i uz dvojicu igrača više.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2023. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoboj Tottenhama i Liverpoola u sedmom kolu Premier lige koji je riješen autogolom Matipa u 96. minuti imat će, očito, za sobom brojne "repove".

Već u 26. minuti Liverpool ostao s igračem manje nakon isključenja Jonesa.

Heung Min Son je deset minuta kasnije pogodio za 1-0 Tottenhama. Inače, nekoliko minuta ranije Liverpool je zabio pogodak, strijelac je bio Diaz, ali ga je VAR poništio zbog minimalnog zaleđa.

Ni igrač manje ni primljeni pogodak nisu omeli Liverpool koji je u nadoknadi izjednačio, a spretno je za 1-1 zabio Gakpo.

U 69. minuti Liverpool je ostao bez još jednog igrača, jedan za drugim žuti karton je dobio Diogo Jota.

Unatoč samo devetorici na travnjaku Liverpool je sve do 96. minute čuvao bod i 1-1, ali je tada pokleknuo. Slomio ga je njegov igrač Matip, koji je pogodio vlastitu mrežu za 2-1 Tottenhama.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

"U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudačke odluke, jest rezultat", rekao je trener Liverpoola Juergen Klopp i nastavio:

"Svi naši igrači su planine od ljudi, borili su se kao junaci. Matip je odigrao nevjerojatno dobru utakmicu u obrani, a autogol je bio nesretan. Ovo je za nas težak udarac. Proslavili bismo bod kao da je ne znam što, a sad ga nemamo".

Problemi za Liverpool počeli su izravnim crvenim kartonom Curtisu Jonesu u 26. minuti, sudac Hooper mu je prvo dao žuti, no nakon poziva iz VAR sobe promijenio je odluku.

Uslijedila je nova kontroverzna odluka, Luis Diaz je i s igračem manje zabio za "Redse", da bi gol bio poništen zbog zaleđa, iako je svima bilo vidljivo da je Cristiano Romero bliže svom golmanu od napadača Liverpoola.

"To nije bilo zaleđe. Nema šanse. Krivo su povukli linije", ustvrdio je Klopp.

Problematičan je i prvi žuri karton Diogu Joti, koji je dobio nakon minimalnog kontakta. Uskoro je zaradio i drugi, pa je Liverpool ostao s dva igrača manje na travnjaku.

Nakon utakmice Sudačka organizacija Premier lige priznala je pogrešku oko poništenog Diazova gola.

Premier liga, 7. kolo:

Tottenham - Liverpool 2-1 (Heung Min Son 36, Matip 90+6-ag / Gakpo 45+4)
Bournemouth - Arsenal 0-4 (Saka 17, Odegaard 44-11m, Havertz 53-11m, White 90+4)
Everton - Luton 1-2 (Calvert-Lewin 41 / Lockyer 24, Morris 31)
Manchester United - Crystal Palace 0-1 (Andersen 25)
Newcastle - Burnley 2-0 (Almiron 14, Isak 76-11m)
West Ham - Sheffield United 2-0 (Bowen 24, Souček 37)
Wolverhampton - Manchester City 2-1 (Ruben Dias 13-ag, Hee-Chan 66 / Alvarez 58)
Aston Villa - Brighton 6-1 (Watkins 14, 21, 65, Estupinan 26-ag, Ramsey 85, Luiz 90+7 / Fati 50)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close