Merseyside derbi

Liverpool na kontre slomio Everton

Salah je postao 13. igrač koji je u Premiershipu sudjelovao u 100 golova na jednom stadionu. Zabio je 71 uz 29 asistencija.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2023. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svoju prvu prvenstvenu pobjedu u 2023. godini, Liverpool je ostvario Merseyside derbiju koji posljednjih godina gubi na intenzitetu ponajviše zbog slabih igara Evertona. Novi trener Evertona, Sean Dyche sada pokušava situaciju spasiti, protiv Arsenala je na borbenost osigurao tri boda, protiv Liverpoola je možda čak i njegova momčad igrala bolje, ali je ostala kratkih rukava.

Sve do 36. minute, gosti su držali nulu, čak su i gol primili nakon svoje najbolje prilike. Na ubacivanje Iwobija, Tarkowski šutirao, ali pogađa stativu. Igrači Evertona su se hvatali za glave, a domaći su odradili kontru. Nunez je s loptom u nogama prevalio dobrih 50-ak metara, proigrao Salaha, a ovaj ne propušta zabiti gol za 1:0.

Ovim golom Salah je postao 13. igrač koji je u Premiershipu sudjelovao u 100 golova na jednom stadionu.  Zabio je 71 uz 29 asistencija. Alan Shearer je to napravio za vrijeme dok je nosio dres Blackburna (74), dok je Herny to napravio na Highburyju (92). U ranoj fazi drugog dijela nestala je i posljednja nada navijača Evertona da bi nešto mogli napraviti u ovoj utakmici.

Gosti su na sredini terena izgubili loptu, tražili su prekršaj, Robertson i Alexandre - Arnold nastavljuju akciju koju će završiti Gakpo. Opet kontra, i prvi prvi pogodak u crvenom dresu Nizozemca otkako je ove zime stigao u klub iz PSV-a. Liverpool je ovom pobjedom preskočio Chelsea na ljestvici te je trenutačno deveti, dok je Everton i dalje u teškoj situaciji, na 18. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close