Treći vezani poraz Topnika

VIDEO I Liverpool eliminirao Arsenal

Da stvar bude gora Arsenal je u posljednjih šest utakmica upisao samo jednu pobjedu.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2024. u 20:09 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriza Arsenala iz prvenstva se prebacila na FA Cup. Nakon dva vezana prvenstvena poraza, danas je stigao treći u FA Cupu. Oslabljeni Liverpool je slavio u Londonu 0:2, koji je u posljednje četiri sezone ovog takmičenja nije prošao dalje od četvrtog kola. Da stvar bude gora Arsenal je u posljednjih šest utakmica upisao samo jednu pobjedu.

U prvom poluvremenu današnjeg dvoboja, Arsenal je propustio nekoliko dobrih prilika, posebno u ranoj fazi utakmice. Martin Ødegaard je pogodio prečku, dobre prilike su imali Reis Nelson i Kai Havertz, ali je Liverpool izdržao pritisak. Tek je u završnici prvog dijela Alexander-Arnold uzvratio, ali je također prečka spasila domaće.

U drugom dijelu je opet Arsenal pravio pritisak, međutim, te prilike nisu bile tako velike kao u prvom dijelu. Liverpool je strpljivo čekao svoje prilike i postajao je sve opasniji kako se bližila završnica utakmice.

Sve je krenulo od prilike Diaza kada je sjajno intervenirao Ramsdale. Arsenal ima problema kada treba braniti prekide što je pokazala i današnja utakmica. Tako je prvo nakon kornera Jota jedan od manjih rastom u kaznenom prostoru visoko skočio i pogodio prečku, nakon čega je došao i prvi gol. Ødegaard je skrivio slobodan udarac, Alexander-Arnold je centrirao, a nesretni Kiwior je pogodio vlastitu mrežu. Na kraju je nadoknadi stigla brza kontra Liverpoola, koju je u gol pretvorio Diaz

Video: Arsenal  - Liverpool 

Uz Liverpool, plasman u četvrto kolo još je osigurao samo Manchester City. Branitelj naslova je slavio s uvjerljivih 5:0 protiv Huddersfielda. West Brom je prošao Aldershot 4:1, dok je Leeds savladao Peterborough United u gostima 3:0, uz sjajan gol Bamforda.

Wrexham je također u društvu ovih ekipa s obzirom na to da je bio bolji Shrewsburyja. O'Connor bio čovjek odluke. Luton, Nottingham Forest, West Ham će svoje utakmice igrati ponovo, što je iznenađujuće. Luton je igrao 0:0 s Boltonom, Blackpool je imao 2:0 protiv Nottingham Foresta, ali su "Šumari" izvukli novu utakmicu, dok je razočarao West Ham protiv Bristola (1:1).

Kopirati
Drag cursor here to close