Tyne-Wear Derby

Newcastle dobio Sunderland nakon 13 godina

Šestoligaš Maidstone United bio bolji od Stevenage 1:0 (Corne). Gosti su vršili pritisak, uspjeli su pogoditi prečku, stativu, ali do gola nisu došli. Maidstone United trenutačno nastupa u Nacionalnoj ligi - Jug, gdje su četvrti na tabeli.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2024. u 17:04 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo su čekali navijači Newcastlea pobjedu svoje ekipe u Tyne-Wear Derbyju. Izgleda pomalo čudno, ali od kolovoza 2011. godine!
Tada je posljednji put Newcastle slavio u gostima golom Ryana Taylora. Od tada do danas Sunderland je dobio šest utakmica, tri su završile bez pobjednika.

Puno toga se i promijenilo u posljednjih desetak godina, Sunderland je dvije sezone igrao treću ligu, sad je trenutačno član Championshipa i ima ambiciju povratka u društvo najboljih. Nakon sedam sezona navijači Sunderlanda su dočekali malo "premijerligaškog" nogometa, ali su kući otišli razočarani.

Dan Ballard je postigao autogol, skrenuvši loptu Joelintona. Na početku drugog dijela Pierre Ekwah je prodao jednu loptu, koju je u gol pretvorio Isak na asistenciju Almiróna. Na kraju je Isak realizirao jedanaesterac za konačnih 0:3.

Vodeći sastav Championshipa, Leicester je eliminirao Millwall. Već na poluvremenu su gosti vodili golovima Casadeija i Ricarda Pereire.
Watmore je prepolovio zaostatak svoje ekipe u 55. minuti, ali je već šest minuta poslije opet na semaforu bilo plus dva za goste zahvaljujući Cannonu.

Međutim, situacija se na terenu zakomplicirala kad je Zian Flemming četiri minute prije kraja pogodio za 2:3. Flemming je u preostalom vremenu imao priliku za 3:3, ali su se gosti nekako izvukli. Uspio je Leicester svoj niz neporaženosti produžiti na 11 utakmica. Ove sezone su dobili 24 od 30 u svim takmičenjima. Rezervni golman "Lisica" Jakub Stolarczyk se predstavio u vrlo dobrom svijetlu.

Coventry City je razbio Oxford 6:2. Na ovoj utakmici smo vidjeli u prvih 17 minuta čak četiri gola, tri u četiri kaotične minute. Latibeaudiere, Sheaf, Palmer, O'Hare i Godden su bili strijelci za Coventry, dok su za goste pogađali Harris i Goodrham.

Ipswich je prošao Wimbledon 3:1, dok je šestoligaš Maidstone United bio bolji od Stevenage 1:0 (Corne). Gosti su vršili pritisak, uspjeli su pogoditi prečku, stativu, ali do gola nisu došli. Maidstone United trenutačno nastupa u Nacionalnoj ligi - Jug, gdje su četvrti na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close