Komentator

Lineker se vraća na posao

Odluka BBC-a da suspendira Linekera dovela je do optužbi da su time popustili pod pritiscima iz vlasti.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2023. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BBC je objavio danas kako će se sportski komentator Gary Lineker vratiti na svoj posao nakon što se korporacija suglasila da će izvršiti reviziju svojih regulativa o objavama na društvenim mrežama.

BBC je tijekom vikenda morao ukinuti veći dio svog sportskog programa nakon što su brojni voditelji, komentatori i suradnici odbili raditi u znak solidarnosti s Linekerom, koji je bio suspendiran nakon što je na Twitteru kritizirao politiku vlasti prema imigrantima, piše Srna.

Britanska medijska kuća objavila je da je Lineker prekršio regulative o nepristranosti jer je retoriku ministrice unutarnjih poslova Suellae Braverman usporedio s izrazima upotrjebljenim tridesetih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj.

Međutim, odluka BBC-a da suspendira Linekera dovela je do optužbi da su time popustili pod pritiscima iz vlasti.

Korporacija je danas objavila da će izvršiti reviziju načina na koji voditelji koriste društvene mreže i da će se obratiti posebna pažnja na to kako se to primjenjuje na suradnike izvan medija.

"Gary Lineker je vrijedan dio BBC-a i znam koliko mu ova kuća znači i unaprijed se radujem njegovom izvještavanju tokom predstojećeg vikenda", naglasio je direktor BBC-a Tim Davie.

Kopirati
Drag cursor here to close