Liga prvaka

Liga prvaka: Real Madrid i Liverpool odlučuju o svojim sezonama

Prošle su tri godine od finala Lige prvaka između Reala i Liverpoola koje će se zasigurno pamtiti kao jedno od najluđih. Večeras se susreću prvi put nakon te utakmice.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle su tri godine od finala Lige prvaka između Reala i Liverpoola koje će se zasigurno pamtiti kao jedno od najluđih. Večeras se susreću prvi put nakon te utakmice.

Četvrtfinala Lige prvaka dat će odgovor na neka važna pitanja, a nakon što sve utakmice budu odigrane, moglo bi se ponešto naslutiti po pitanju mogućeg pobjednika ili barem finalista.

Do početka prvih utakmica u 21:00 sat ostalo je malo vremena, a susret koji privlači najviše pozornosti prvog dana je okršaj Real Madrida i Liverpoola.

Još su svježa sjećanja na istinski ludo finale iz 2018. Slavio je tada Real, ali uz dosta kontroverzi, prije svega u režiji Sergija Ramosa. Ako ništa, Realov kapetan provukao se nekažnjeno za hrvački zahvat na Mohamedu Salahu.

Egipćanin je nakon nemilosrdnog 'zahvata' Ramosa u suzama izašao u 30. minuti, a trener Jürgen Klopp nije imao adekvatnu zamjenu, pa je umjesto Salaha do kraja igrao Adam Lallana, što je otupilo oštricu Redsa.

Repovi tog starta još se provlače: primjerice, od osvete Dejana Lovrena za svog dobrog prijatelja, pa do priča je li Ramos namjerno ozlijedio najopasnijeg igrača Liverpoola.

Međutim, večeras se svi žele koncentrirati na prolazak dalje, a za osvete više nitko nema vremena.

"Da ste me tada pitali bih li pozvao Ramosa na rođendan, odgovor bi bio negativan. Nije mi se svidjelo što se dogodilo te večeri, ali prošlo je puno vremena", rekao je Klopp u najavi utakmice. Jasno je naglasio i da neće biti riječi o nikakvoj osveti te da im je cilj samo proći dalje.

Sergio Ramos trebao bi propustiti obje utakmice zbog ozljede, što će zasigurno pomoći u održavanju mira na terenu.

Ali, nije tada samo ozljeda Salaha donijela naslov Realu - sjetimo se 'sloma karijere' vratara Lorisa Kariusa, što je još jedna velika priča iz tog finala koja se i danas pamti. Nije ga svladao samo onaj tko to nije ozbiljno pokušao...

Karius je u tom finalu postao sinonim za kiksera i tragičara. Darovao je Realu dva gola - prvo je asistirao Benzemi za 1:0, pa mu je kasnije iz ruku izmigoljio dalekometni "balon" Garetha Balea za konačnih 3:1.

Iz Liverpoolova tabora tvrdili su da je Karius doživio potres mozga nakon što ga je Ramos u jednoj gužvi opalio laktom.

Što god da se dogodilo, njemački vratar više nije branio za Liverpool, a i dalje je njihov član. Trenutačno je na posudbi u Union Berlinu za koji je odigrao samo pet utakmica ove sezone.

Na toj utakmici proslavio se Gareth Bale, koji je praktično s dva pogotka donio 'Klempu' Kraljevskom klubu.

I Velšanin je kao i Karius nakon te utakmice počeo silaziti sa scene, s tim da će jedan ostati upisan kao heroj, a drugi kao tragičar.

Ta utakmica ostat će upamćena i kao 'oproštaj' Matea Kovačića od bijelog dresa, jer ni u trećoj sezoni nije dobio niti minute u finalu, a bio je zaslužan za prolaske u nekoliko prethodnih utakmica. Zidane ga jednostavno nije poštovao.

Moglo bi se dogoditi i Realu i Liverpoolu da je četvrtfinale Lige prvaka najznačajniji događaj za obje momčadi u ovoj sezoni. Naime, Liverpool nema izgleda za obranu naslova prvaka Engleske, a ni Real ne šalje signale da bi to mogao postići u Španjolskoj.

Ovo im je jedini značajan trofej za kojeg se još mogu svojom snagom izboriti.

Varane otpao zbog koronavirusa

Veliki udarac za Real Madrid na dan prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Real večeras ne može računti na Raphaela Varanea čiji je nalaz bio pozitivan na koronavirus.

Bez francuskog braniča Kraljevski klub morat će i se snaći u subotnjem El Clasicu protiv Barcelone.

Već ranije Real je ostao bez ozlijeđenog kapetana Sergija Ramosa.

Utakmica Reala i Liverpoola igra se na stadionu Alfredo di Stefano od 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close