U istoj minuti igre...

Lewandowski dobio crveni karton nakon gotovo deset godina

U 31. minuti Lewandowski je nakon duge lopte vlastite obrane naskočio na protivničkog igrača Davida Garciju i desnim laktom zahvatio kapetana Osasune po glavi. Sudac Jesus Gil Manzano pokazao mu je drugi žuti karton...
Sport / Nogomet | 09. 11. 2022. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Robert Lewandowski

Bila je to gorka večer za Roberta Lewandowskog na utakmici u Pamploni protiv Osasune.

U 31. minuti je Lewandowski nakon duge lopte vlastite obrane naskočio na protivničkog igrača Davida Garciju i desnim laktom zahvatio kapetana Osasune po glavi.

Sudac Jesus Gil Manzano ocijenio je kako je taj start 'vrijedan' žutog kartona. Budući da je Poljak prethodno već dobio žuti karton zbog taktičkog prekršaja (11.), za njega je utakmica završena!

Doduše, i bez svoje najveće napadačke zvijezde Katalonci su preokrenuli utakmicu protiv brojčano nadmoćne Osasune i pobijedili s 2-1.

Utakmica je u većem dijelu bila napeta, a sudac Gil Manzano pokazao je osam žutih kartona (uključujući i trenera Barçe Xavija), jedan žuto-crveni i jedan crveni.

Inače, Lewandowski je zadnji put zaradio isključenje prije gotovo deset godina, u veljači 2013. Tada je još nosio dres Borussije Dortmund. U domaćem dvoboju protiv HSV-a (1:4) prvo je zabio za vodstvo crno-žutih, a onda s crvenim kartonom izletio s terena. Zanimljivo: Baš kao i ovaj put u 31. minuti.

Tijekom svog boravka u Bayernu (375 natjecateljskih utakmica) poljski nogometaš nije dobio niti jedan crveni karton. U Barceloni mu je za prvo isključenje trebalo tek 19 utakmica...

Lewandowski je samo još jednom u karijeri (gotovo 700 profesionalnih utakmica) izbačen s terena. Bilo je to na samom početku karijere u poljskom klubu Znicz Pruszkow (2007.).

Kopirati
Drag cursor here to close