Solidarnost susjeda

Lewandowski će na SP-u nositi kapetansku vrpcu u ukrajinskim bojama

"Nosit ću ukrajinske boje na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nosit ću Ševčenkovu vrpcu kao podsjetnik da ukrajinski narod nije sam i da smo s njim u mislima", kazao je Lewandowski.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2022. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski tijekom Svjetskog prvenstva u Katru će na ruci nositi kapetansku vrpcu u nacionalnim bojama Ukrajine, koju mu je u utorak darovao proslavljeni ukrajinski nogometaš i bivši izbornik Andrij Ševčenko.

Jedan od najboljih napadača i strijelaca današnjice susreo se s nekadašnjim ubojitim napadačem na Nacionalnom stadionu u Varšavi, gdje mu je Ševčenko predao žuto-plavu vrpcu, kojom će ratom razorena Ukrajina simbolično biti zastupljena na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri za koju se nije uspjela kvalificirati izgubivši u zadnjem kolu doigravanja od Walesa u Cardiffu.

"Nosit ću ukrajinske boje na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nosit ću Ševčenkovu vrpcu kao podsjetnik da ukrajinski narod nije sam i da smo s njim u mislima. Mnogo mi znači što sam ovdje s Andrijem", izjavio je Lewandowski prigodom susreta sa Ševčenkom.

Foto: Twitter / Andrij Ševčenko i Robert Lewandowski

Bivši igrač kijevskog Dinama, Milana i Chelseaja, koji je ukrajinski dres nosio 111 puta i postigao 48 pogodaka za svoju reprezentaciju, angažiran je na prikupljanju sredstava koja će biti iskorištena za obnovu dijelova zemlje razorenih prikom ruske invazije.

"Želim zahvaliti Lewandowskom za ovaj solidaran čin i za sve ono što čini za moju zemlju", izjavio je Ševčenko.

Poljska u četvrtak u Varšavi dočekuje Nizozemsku u 5. kolu Lige nacija.

Kopirati
Drag cursor here to close